Crearea paginii web cu o adresă de domeniu gratuită? De ce este important

(Last Updated On: August 27, 2021)

Ce importanță au adresele de domenii gratuite? O importanță destul de mare. O adresă gratuită este altceva de cât un plan gratuit într-un program pentru crearea paginii web. Adresa gratuită este unul din elementele unui site gratuit, deci această noțiune merită să fie explicată mai detaliat. În special deoarece majoritatea programelor pentru creare site web oferă posibilitatea de a publica site-ul sub adrese gratuite (deși … nu neapărat).

Ce este un domeniu web?

În practică, domeniul web permite găsirea ușoară a site-ului în rețea. Înregistrarea acestuia este de multe ori gratuită și este nevoie doar să-l prelungești pentru o perioadă de un an (sau mai mult). În general este important să ai grijă de actualitatea acestuia.

Domeniile web pod avea extensii diferite: .ro, .com, .eu și așa mai departe – în dependență de caracterul activității sau de regiunea în care activitatea respectivă este administrată.

Adresă web gratuită

De obicei, paginile create în programele pentru creare site-uri web, sunt publicate sub o adresă gratuită. Însă nu toate sitebuilder-ele permit așa ceva (Voi trece cu vederea acest subiect). Cele mai bune programe pentru creare site web permit publicarea site-ului în rețea sub o adresă proprie. Aceasta este esența domeniului gratuit.

Adresa web gratuită, însă nu este perfectă, pentru că implică în cele mai dese cazuri niște constrângeri, la fel ca și paginile web gratuite.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!

Crearea paginii web cu domeniu gratuit, dar nu tocmai perfect

Da, adresa gratuită este o adresă de subdomeniu, de exemplu: webnode.ro, webwavecms.com. Înaintea lor apare un fragment care include caractere aleatoare (ca în cazul WebWave) sau un cuvânt (ca în cazul Webnode). Ambele soluții – deși diferă – implică una și aceeași: adresa nu-ți aparține ție.

Acest lucru este foarte important. Trebuie să reținem, că nici una din aceste opțiuni nu este perfectă. Mereu apare informația de genu “crearea paginii web a fost posibilă cu ajutorul programul respectiv …”. Nu poți evita chestia aceasta.

În practică – chiar dacă deții un site care funcționează sub o adresă gratuită, în continuare se vede că acest domeniu nu-ți aparține ție.

Care sunt avantajele unei adrese web gratuite?

Adresele web gratuite implică avantaje mari.

Datorită acestor adrese, poți vedea cum arată site-ul Tău în rețea. În unele situații aceasta este foarte important. Situație exemplu: pentru crearea paginii web ai nevoie să adaugi un element HTML și nu ești sigur dacă ceea ce arată bine în program va arăta la fel de bine și în rețea.

Poți menține site-ul doar pe adrese gratuite, dar chestia asta poate realiza scopul site-ului doar în unele situații.

Dacă dorim să conectăm un domeniu la site-ul propriu, trebuie să activăm un plan Premium. Reținem însă că nu toate planurile Premium includ posibilitatea de a elimina informația despre faptul că site-ul a fost creat în programul respectiv.  Deci pentru ca site-ul să arate profesional, va trebi să alocăm ceva mai mulți bani și să activăm un plan Premium superior.

Deci întrucât cunoști ce sunt adrese de domenii gratuite, poți vedea cum arată cel mai bun program pentru creare site-uri web.