Șablonul pentru creare site web? Când nu este suficient și când nu alegem?

(Last Updated On: August 27, 2021)

Șablonul, template-ul unui site web este foarte util atunci când creăm o pagină web. În special atunci când nu ai idei, despre ce trebuie amplasat și unde. Folosirea unui șablon pentru creare site web nu este nimic rău! Pur și simplu un mijloc pentru atingerea scopului.

Nu ai idei sau îți lipsește timp și nu dorești să te ocupi de amplasarea elementelor pe pagina web? Poți pur și simplu să alegi un template și gata. Este însă necesar să luăm în cont câteva chestii:

De exemplu chestii banale ca dezvoltarea site-ului sau ajustarea șablonului la nevoile proprii.

De ce merită să creezi un site în baza unui șablon pentru creare site web?

Din câteva motive.

În primul rând – este o economie enormă de timp. Nu trebuie să te ocupi de amplasarea elementelor pe pagina web. Suplimentar acorzi mai puțin timp, gândindu-te ce trebuie să amplasezi și unde? Schițele inițiale deja sunt. Este suficient să adaugi conținutul.

Un alt motiv, este faptul că pagina web creată în baza unui șablon este într-adevăr foarte bun. Mai mult – pentru o perioadă îndelungată șablonul a fost (este) un element argument foarte important în favoarea platformei WordPress.

Multe șabloane, puține șabloane?

”… pentru că este suficient să faci câteva chestii și să folosești un șablon”. Atunci când merge vorba de un minim absolut chestia asta va trece. Însă programele pentru creare site-uri au fost create pentru chestii mult mai avansate, ca de exemplu CMS, sau ajustarea șablonului pentru creare site web, fără cunoștințe de programare.

Pentru a nu supăra pe nimeni, mă voi concentra asupra subiectului programelor pentru creare site web – acest subiect este cel mai apropiat redacției noastre ;). Deci întrucât neam oprit la acest subiect, în continuare ne vom concentra la programele de acest gen.

Voi menționa doar că o mare parte a șabloanelor create în WordPress se deosebesc prin faptul că au imagini diferite și/sau o altă ordine a amplasării elementelor. La prima vedere se deosebesc, dar dacă vom analiza mai detaliat, vom înțelege că este foarte greu să alegem un șablon pentru creare site web bun.

Dina ceastă cauză programele pentru creare site web invită utilizatorii să editeze șabloanele proprii.

Întrebare: Dacă de fiecare dată?

Nu prea?

Când putem edita un șablon pentru a dezvolta o pagină web?

Multe programe se concentrează asupra creării unor șabloane care ar face utilizatorii să spună ”Wow!” atunci când le văd și nu vor acorda întrebări. Însă când întrebările apar, șablonul nu mai este perfect și creează probleme. În special atunci când vor avea nevoie să treacă în afara schemelor setate de șablonul pentru creare site web.

Aceasta este situația programelor pentru creare site web – îți oferă un șablon simplu, permite crearea rapidă a site-ului. Și aici apare întrebarea despre posibilitățile pe care ți le oferă programul pentru a modifica acest șablon.

Pe de altă parte, deseori șablonul nu este suficient. – pur și simplu. Prea puține subpagini, subpagini pre scurte. Apare nevoie de dezvoltare, dar pare o problemă – șablonul nu permite.

Și aici apare filozofia programelor pentru crearea site-urilor

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!

Creare site web în baza unui șablon sau un site fără șablon? Repede și frumos sau … ?

Dacă programul generează efectul ”Wow!”, atunci de cele mai dese ori apare problema cu reproducerea acestui efect în elementele noi adăugate la site. Așa e viața.

Cele mai importante probleme apar la dezvoltarea site-ului și la modificarea elementelor. Ajungi la concluzia că șablonul nu este până la sfârșit frendly, nu permite modificări radicale.

Acestea sunt aspectele importante atunci când alegem un șablon pentru creare site web.

Dacă dorești să ai un instrument simplu – este important să alegi un program care va fi ușor de folosit la toate etapele, pentru toate sarcinile potențiale.

Iar dacă programul oferă și posibilitatea de a dezvolta, modifica șablonul – atunci aceasta este ceea de ce ai nevoie.

Deja am descris acest lucru – deseori vei întâlni șabloane asemănătoare care au pur și simplu alte imagini.

Alte ori vei întâlni câteva zeci de șabloane bine gândite pentru scopuri specificate, cu o aranjare diferită a elementelor, cu alte funcționalități și ajustate la nevoile diferitor tipuri de afaceri.

Este un aspect la care nu atragem atenție din primul moment. Dar este important să ne uităm nu atât la cantitate, ci mai mult la calitate.

Din această cauză merită să alegem acel șablon pentru creare site web, care va permite modificări, chiar și cele radicale și suplimentar îți va permite să creezi de la zero.

Care șabloane sunt gratuite?

O chestie pe care probabil ați observato, este faptul că unele șabloane sunt gratuite, altele sunt cu plată. Este o soluție populară în cazul programelor pentru creare site web.

Uneori însă când dorim să modificăm un anumit șablon întâlnim costuri suplimentare, sau observăm, că atunci când adăugăm conținut, pagina web deja nu mai funcționează așa de repede.

Din această cauză este important să ținem cont de posibilitățile de editare a șablonului. Dacă aceste nu, atunci …  Asta e.

Deși am luat în cont numărul de șabloane accesibile la aprecierea programelor pentru creare site web. Este important să menționă, că nu cantitatea nu generează calitate ;)

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!