De ce programele pentru crearea site-urilor web sunt de nimic?

Programele pentru crearea site-urilor web sunt de nimic? Sau cel puțin – de ce așa de multe persoane gândesc în acest mod? În special proiectanții de site-uri web cu experiență? Acum 10 ani în urmă, aș spune că au dreptate. Pentru că zece ani în urmă, majoritatea programelor pentru crearea site-urilor web generau un cod oribil pentru site-urile web create. Nimic nu era clar din acel cod, iar pagina se încărca un car de ani. Acum câțiva ani, acest lucru s-a schimbat, iar majoritatea criticilor nu mai sunt valabile.

Opinia noastră nu reiese doar din simplul fapt că iubim programele pentru crearea paginilor web ce nu necesită programare. Fiecare din noi folosește câteva sisteme de administrare a conținutului și trebuie să recunoaștem că cele mai bune sisteme de acest gen aparțin anume creatorilor de pagini web.  Nu pierdem timpul cu actualizările și de fapt avem tot ce ne trebuie. Și dacă ceva ne lipsește, pur și simplu … adăugăm câteva linii de cod.

Dacă te ocupi de crearea paginilor web, te întrebi dacă nu avem probleme cu mintea? Nu, nu avem probleme. Suntem bine :). Pur și simplu apreciem foarte mult munca noastră și timpul nostru. Vezi mai jos din ce cauză:

Programele pentru crearea site-urilor web sunt de nimic pentru că generează un cod HTML oribil

„Brr”, „ce poate fi aceasta” … – așa comentarii se observă practic sub fiecare publicație, în care cineva cere sfaturi la crearea unei pagini web într-un program. Deseori pur și simplu, merge vorba de lipsă de idei noi, sau necesitatea de a obține ceva critică constructivă … Și de obicei apar persoane de genu care scriu „învață să programezi”, și o scriu cu un ton destul de încrezut.  Acest gen de comentarii îi poate descuraja pe cei ce au mai puțină experiență. De obicei acestea sunt persoane care au nevoie de o pagină web la un preț redus și fără cheltuieli care cresc odată cu timpul.

Deseori, cei ce critică, tratează utilizatorii într-un mod incorect. Dacă cineva are nevoie de o pagină web, a creat-o într-un creator și site-ul funcționează, îndeplinește toate cerințele proprietarului, include cele mai importante informații, atunci … care este scopul discuției. Uneori, am impresia că discuția este de dragul discuției. Cele mai importante sunt observațiile practice care țin de aranjarea paginii, design-ul acesteia, … Și nu „Doamne ferește, cine a făcut așa de aiurea, … La ce bun este acel rând de cod? …”

Dacă deja ai întâlnit în rețea acest gen de comentarii, reține un lucru: cele mai importante comentarii țin de aspectele firești (De exemplu de îndeplinirea tuturor câmpurilor Alt și Title), de cât criticele de tipul „dar mai bine este să te înveți să programezi”. Serios? Pentru unii creatoarele de pagini web sunt doar începutul aventurii cu proiectarea paginilor web. Pentru alții – pur și simplu un instrument. Și nu avem dreptul să descurajăm pe nimeni, din cauză că face ceva altfel de cât noi.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!

Sau … nu?

La cele scrise mai sus trebuie să adăugăm că nu toți proiectanții de paginii web pot scrie un cod HTML mai bun de cât cel generat de programele pentru crearea site-urilor web. Acum nu mai sunt timpurile, când paginile generate de aceste programe aveau un cod cât de aici și până în Mexic, care se descarcă un car de an. În ziua de azi, dacă nu ai acces la sursa paginii, nu poți aprecia dacă pagina a fost bine „scrisă” sau a fost generată de un creator bun. Ceea ce de acum înseamnă ceva, în special în situațiile de genu „Vreau ca butonul să fie amplasat ceva mai jos”.

Dacă în continuare critici programele pentru crearea paginilor web, gândește-te cât de des se întâmplă corecții mici ale paginilor „scrise” de oameni. La prima vedere, sunt niște corecții neînsemnate. Deseori este o chestiune de consecvență, sau pur și simplu o eroare. Și ca rezultat paginile web se încarcă mai greu sau nu se încarcă de fel. Adevărul este că acel cod care la prima vedere este dezorganizat, funcționează foarte bine și nu include greșeli de genul funcții utilizate necorespunzător.

O experiență proastă …

… chestia asta poate într-adevăr să convingă. Opinia despre faptul că programele pentru realizarea paginilor web nu au nici o valoare este foarte incorectă. Și în același timp … justă. Și este foarte ușor să explicăm de unde a apărut. Foarte mulți ani, acestea erau programe cu care ai putea crea o pagină web dar codul care era generat … era destul de aiurea. Și faptul că mulți proiectanți de pagini web critică acest instrument nu mă uimește. Este clar, de unde a apărut această opinie.

Personal am avut de a face cu câteva din ele și astăzi – așa din perspectiva anilor – am impresia, că acele programe vechi erau și bune și rele. Rele, pur și simplu din cauză că codul paginilor a fost dramatic de prost. „Din față” site-ul arăta destul de bine. Și chestia asta era înainte de timpurile cu internet în bandă largă.

Din alt punct de vedere – datorită creatoarelor de pagini web multe companii au site-uri proprii. Cam ca și în ziua de azi, doar că atunci aceasta arătau cam greoi și uneori arătau straniu, dar funcționau. Astăzi în creatorul de pagini web poți crea site-uri care arată foarte bine.

Doar că așa o opinie învechită și proastă generează multe dificultăți. Deși în continuare nu lipsesc programe de calitate proastă, care nu pot genera nimic ca lumea, în prezent au apărut câteva soluții foarte bine elaborate, de valoare – programe care cu ajutorul cărora vei crea pagini foarte bune care vor funcționa vor arăta bine și se vor poziționa bine.

Dacă programele pentru crearea paginilor web funcționează ce facem cu programarea

Programarea este foarte utilă în ziua de azi. Doar că persoanele care cunosc programare, pot fi iritați de faptul că nu este necesar în toate cazurile. Într-un creator este posibil de creat o pagină web, care va funcționa bine și care-i va fi plăcută lui Google (!). Deci dacă este suficient atât, atunci de ce să ne supărăm, că cică „piața se strică”.

Deși serviciile unui programator nu sunt necesare de fiecare dată, există o chestie pe care o pierd din vedre – o chestie importantă: întrucât este posibil să faci repede și bine, la ce bun să pierzi timpul? Nu te costă mult timp să faci un site care funcționează bine – doar 2 ore într-un program pentru crearea paginilor web. Să o creezi în WordPress este o chestiune … ore să zicem de 10, … în special dacă merge vorba de șabloane și plugin-uri și așa mai departe. Iar dacă și una și alta funcționează la fel de bine, la ce bun să pierzi timpul?

De acum am menționat că au trecut timpurile când programele pentru crearea paginilor web au fost o porcărie, cel puțin în cazul programelor celor mai bune. În creatoarele bune este posibil să creezi un site web bun – mai mic sau puțin mai mare.  Dacă vrei să-ți faci un site, în cele mai bune creatoare unica limită este ideea.

Și mai am o noutate – există site-uri mari (într-adevăr mari) create în creatoare … dacă chestia asta mi-ar fi spus-o cineva, nu l-aș fi crezut, dar cei de la WebWave o spun deschis, că site-ul lor web este creat 100% în creator. Deci dacă continui să spui că în creatoare nu poți crea pagini mari și rapide … păi, nu ;) O faci și mare și rapidă. Doar că ar fi bine să alegi creatorul potrivit pentru generarea site-urilor web. Sperăm că recenzia noastră te va ajuta în aceasta.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!