Programe pentru creare site web de tip drag and drop și WordPress

(Last Updated On: August 27, 2021)

Observăm în ultimii câțiva ani o creștere a popularității plugin-urilor de tip drag and drop pentru platforma WordPress. Sunt o mulțime: DIVI, Visual Composer, Beaver Builder și altele. Sunt din ce în ce mai multe și deja și-au creat o imagine în ceea ce ține de punctele sale forte și slabe. În acest articol vom încerca să descriem ”Plugin-urile drag and drop pentru WordPress” – cu alte cuvinte de ce să nu combinăm două chestii diferite fără necesitate ;)

Ce este WordPress?

Deci așa: WordPress este un sistem CMS, un sistem de administrare a conținutului. Este un program pentru administrarea blogurilor, care cu timpul a devenit un editor de site-uri (să spunem așa mai pe scurt). În mare parte acest lucru s-a datorat nevoilor utilizatorilor. Însă acesta este un punct cheie pentru a înțelege de ce WordPress nu este un program pentru creare site-uri.

Un program ușor de utilizat, care permite să faci într-adevăr multe lucruri pe site va atinge succes. Așa s-a întâmplat cu WordPress. A apărut la începuturile Web 2.0, deci în momentul, în care internetul a devenit general accesibil. Au început să apară blogurile. WordPress i-a ajutat în faza de creare și administrare. Și așa s-a început.

Cum faci un site sau mai exact un blog?

În ziua de azi acest sistem de administrare a conținutului se bucură de popularitate. Însă, hai să nu ne înșelăm: deși blogul este un site, un site poate fi mai mult de cât un blog. Însă WordPress a devenit programul de bază pentru crearea site-urilor web. Simplu în administrare, gratuit (ceea ce a fost într-un anumite sens o revoluție) și în genere nu cerea prea mult lucru. Magie simplă.

Însă dacă dorești să faci în WordPress ceva mai mult de cât un blog, trebuie să ai cunoștințe de programare – cunoștințe destul de avansate. Deci WordPress-ul a devenit un program pentru crearea unor site-uri simple pentru clienți sau pur și simplu – pentru site-uri simple.

Nu este nimic rău în aceasta, însă crearea unui site în baza unui sistem bine cunoscut, necesită ceva timp. Pentru persoanele cu experiență, acest lucru nu reprezintă o problemă. Însă dacă nu cunoști programare, crearea și administrarea unui site web în WordPress este ceva complicat. Din această cauză au apărut plugin-urile drag and drop ca pentru WordPress. Și aici apar treptele.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!

Program pentru creare site de tip drag and drop în WordPress

Este un capitol serios. Cu toții cunoaștem avantajele utilizării programelor pentru creare site de tip drag and drop. Însă – noi preferăm programe drag and drop adevărate și nu acele care sunt doar un adaos.

Fiecare element, din afara ecosistemului programului este o sursă potențială de destabilizare a site-ului – punct.

Însuși noi am avut probleme cu blogul nostru, în special la actualizarea anumitor elemente (mai exact plugin-uri). În cazul în care dorim să edităm site-ul nostru creat în WordPress, cu ajutorul unui program de tip drag-and-drop, avem de a face cu încă un plugin, care răspunde de modul în care arată site-ul.

Foarte des acest tip de plugin-uri pentru WordPress creează probleme. Principala problemă este codul site-ului. Da, da, anume codul site-ului – aceasta este o problemă care a fost semnalată de criticii programelor pentru creare site de tip drag and drop și adepții WordPress-ului.

Programele pentru creare site de tip drag and drop sau plugin pentru WordPress?

Chiar dacă nu se afișează, programele pentru creare site ca WebWave sau Webnode, deja de multă vreme generează un cod bine optimizat pentru browsere. Se încarcă repede, nu necesită manipulări suplimentare.

Pe renumita platformă de discuție Quora a fost discutat codul generat de plugin-urile drag and drop pentru WordPress – prea desfășurat și cu o semantică stranie. Este o problemă reală cu un impact negativ asupra vitezei de încărcare a site-ului. Plugin-urile creează un cod în cod, care teoretic este OK, dar în practică semantica codului creează probleme.

Dina ceastă cauză, utilizatorii care au creat un site cu ajutorul unui plugin de acest gen, caută apoi niște soluții pentru optimizarea codului. Deseori fără succes.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!

Cod prost

Acesta este motivul pentru care adevăratele programe drag and drop pentru creare site sunt pur și simplu mai bune. Pe lângă aceasta reprezintă un singur ecosistem, ceea ce îmbunătățește stabilitatea funcționării. Atunci când ceva nu mai funcționează pe linia plugin-motor-template-design, la sigur este greu să localizezi problema.

Probleme suplimentare apar atunci când dorim să modificăm site-ul după ce am utilizat un plugin de tip drag-and-drop într-un alt mod decât folosirea pluginu-lui. Este posibil, dar poate fi chiar foarte problematic.

Dar trebuie să recunoaștem un lucru: plugin-urile dragn and drop în WordPress funcționează și se bucură de popularitate. Permit crearea unui site mai desfășurat în cadrul WordPress-ului – program de administrare a conținutului.  Acesta este avantajul. Dezavantajul este codul site-ului – prost optimizat și nesemantic. Acest dezavantaj este mare. Site-ul se încarcă încet, ceea ce generează probleme mari pentru poziționare. Deși nu este observat din start, acest dezavantaj este foarte mare.

Sigur, un plus enorm este faptul că poți folosi un hosting super ieftin, cumperi un certificat SSL și beneficiezi de o versiune gratuită a plugin-ului drag and drop pentru WordPress. Se poate? Se poate. Dar apare întrebarea, dacă obținem un rezultat bun. Cred că îți dai seama care este atitudinea blogului nostru față de acest tip de opțiuni. Dacă dorești să faci un site simplu și repede, mai întâi trebuie să alegi un program potrivit.

Vezi aici ranking-ul nostru a celor mai bune programe pentru creare site-uri.