Cum creezi o pagină web în mai puțin de 20 de minute?

Citește acest tutorial, pas cu pas!

Deci te întrebi cum faci un site web? Cel mai bine: singur, gratuit și repede? Ai făcut alegerea corectă atunci când ai accesat acest site. Acordă puțin timp pentru citirea acestui tutorial, datorită căruia vei afla cum faci o pagină web gratuit. Crearea site-urilor web este mai simplă decât îți imaginezi! În acest tutorial vei afla:

 • Cum faci un site web în mai puțin de 20 de minute cu ajutorul unui program pentru creare site web
 • Cum faci un site web fără să plătești bani studiourilor de web design
 • Cum faci bani cu propriul site
 • Cum promovezi site-ul în cadrul motorului de căutare Google
 • Cum conectezi site-ul cu Facebook și alte rețele de socializare
 • Cum actualizezi singur site-ul web creat

Deci începem

Pasul 1 | Cum faci o pagină web. Ce program pentru creare site web alegi?

Ok, deci știi că dorești să creezi un site web. Nu cunoști programare (Din fericire nu vei avea nevoie de cunoștințe de programare!) și te gândești cum faci un site web? Mai întâi trebuie să alegi un instrument care îți va simplifica această sarcină. În primul rând, nu recomand să acordați așa o întrebare (Ce programe alegi, pentru a face un site?) persoanelor care cunosc programare. Alegerea lor este mereu WordPress. Eu însă nu îți recomand WordPress. De ce? Este pur și simplu greu în deservire. În WordPress poți destul de repede să faci un site cu ajutorul unui șablon însă aici simplitatea se termină. Principalul punct slab al WordPress-ului este dificultatea cu care edităm site-ul. Să presupunem că dorești să miști un logo cu câțiva pixeli – aici încep problemele. În WordPress, nu poți face acest lucru fără cunoștințe de programare. Din această cauză vom renunța la opțiunea WordPress din start. Ne vom concentra asupra opțiunilor gratuite și care în genere nu necesită cunoștințe de programare.

Cel mai bine este să facem o pagină web cu ajutorul unui program pentru creare site web. Există câteva opțiuni, noi însă vom alege WebWave. Am făcut această alegere în baza ranking-ului programelor pentru creare site web. Din ce cauză WebWave este cel mai bun, față de concurență? În Primul rând este cel mai simplu în utilizare, oferă posibilitatea de creare pagina web gratuit, ai la dispoziție mai mult de 20 de șabloane gratuite, optimizate pentru dispozitivele mobile. La fel acest program se diferențiază printr-o asistență tehnică foarte bună, în limba română, accesibilă pe chat și e-mail. Cum funcționează acest program pentru creare pagina web? Foarte simplu. Creăm un site în baza unui șablon existent (sau în totalitate de la zero) și ajustăm conținutul la nevoile proprii. Facem totul cu ajutorul cursorului – facem click pe element și-l mutăm în locul necesar. Fiecare text și imagine poate fi înlocuit cu cele proprii – totul poate fi editat și foarte simplu de deservit. Sună atractiv? Să trecem la chestii exacte. Mai jos vei găsi o instrucțiune, pas cu pas, cu ajutorul căreia vei crea un site web în mai puțin de 20 de minute, în Programul pentru creare site-uri WebWave.

🡺 FĂ CLICK AICI ȘI ÎNCEPE SĂ CREEZI SITE-URI WEB GRATUIT 🡸

Fă un click pe butonul ”ÎNCEPE ACUM”, introdu adresa Ta e-mail, parola și îndată vei putea crea site-uri web în WebWave

Pasul 2 | Cum creezi un site web. Prima ta pagina web în WebWave.

Ok, ai deja un cont în programul pentru creare site web. După logare în program vei avea de ales modalitatea de creare site-uri. Ai la alegere două opțiuni: foaie goală sau șablon pregătit. Opțiunea ”Pagină web curată” înseamnă crearea site-ului de la zero. Cu ajutorul acestei opțiuni vei putea crea un site unic. Dezavantajul acestei opțiuni este că vei avea nevoie de mai mult timp. Noi ne vom concentra asupra creării unui site web în baza unui șablon. Alegem unul din șabloanele accesibile.

Din lista de șabloane alegem acel șablon care se potrivește mai bine temei site-ului pe care dorim să-l creăm. Există o mulțime de șabloane accesibile. Pe lângă șabloanele specifice ai la dispoziție șabloanele universale, care se potrivesc tutor proiectelor:

Fiecare șablon poate fi văzut în regimul demo cu ajutorul butonului ”Previzualizarea șablonului”. Dacă dorești să alegi un șablon fă un click pe butonul ”ALEG ACEST ȘABLON” – îndată vei fi redirecționat în editorul programului pentru creare site web.

Am ales șablonul ”Natura” și în baza acestui șablon voi demonstra cum faci un site web în WebWave.

🡺 FĂ CLICK AICI ȘI ÎNCEPE SĂ CREEZI SITE-URI WEB GRATUIT 🡸

 

Pasul 3 | Cum creezi o pagină web. Editarea șablonului

Am ales șablonul? Super. Programul pentru creare pagini web s-a încărcat deja. Fiece element pe care-l vezi poate fi mutat cu ajutorul cursorului, poți să-i schimbi dimensiunile, trăgând de marginile acestuia sau să-i schimbi culoarea, imaginea, … Datorită acestor opțiuni vei putea să creezi un site web, foarte simplu.

În partea stângă vezi un panou de unde adaugi elemente pe site (1). Sus avem setările (2), ajutarea la dispozitivele mobile (3), și opțiunile previzualizării site-ului în editor, salvarea modificărilor site-ului, publicării modificărilor site-ului în rețea(4).

În partea dreaptă avem ”Panoul de setări” (5), unde poți ajusta toate opțiunile accesibile pentru elementul respectiv. În drapata, mai jos vei găsi ”Lista de straturi” (6), unde setezi care element este afișat ”mai sus”. Elementul care se află mai sus pe lista de straturi va fi afișat deasupra elementelor care sunt aranjate mai jos în lista de straturi. Dacă de exemplu imaginea acoperă un fragment al textului, atunci este suficient să muți în lista de straturi, elementul Text mai sus de elementul Imagine și totul funcționează cum trebuie.

Dacă ai vreo întrebare despre cum creezi un site web în WebWave, scrie pe chat – simplu (7). Dacă apare vreo întrebare la procesul de creare pagina web, nu ezita să o înscrii pe chat.

Dorești să schimbi imaginile de pe Slider-ul de pe pagina principală? Nimic mai simplu. Fă un click dreapta pe element și alege ultima opțiune ”Editează conținut”. În fereastra care apare, poți adăuga imagini noi și elimina imaginile inițiale din Slider cu un click pe butonul corespunzător. În acest mod poți edita fiece elemente pe care-l vei adăuga pe site-ul Tău.În Panoul de setări (5) din partea dreapta vei putea modifica setările suplimentare pentru Slider-ul Tău sau orice alt element pe care-l vei adăuga pe site-ul Tău.

Dacă nu ai imagini proprii atunci poți utiliza baza noastră de imagini gratuite, care se află direct în programul WebWave. Da, este adevărat. Este suficient să faci 2 click-uri pe imagine pentru a adăuga imaginea pe site, orice imagine dintre cele 230.000 de poze. Important este că nu trebuie să-ți faci grijă de drepturile de autor și licență. Băieții de la WebWave au avut grijă să ai posibilitatea să folosești orice poză fără nici o constrângere, chiar la aplicarea comercială a imaginilor. Pentru a utiliza baza de imagini gratuite pur și simplu fă un click pe butonul ”Bancă de imagini” în partea de sus a ferestrei adăugării imaginilor. Pentru a adăuga o imagine este suficient să facem un click dublu pe imagine și imaginea va fi adăugată la biblioteca media. Salvăm modificările și gata imaginea este adăugată pe site.

Adăugăm acum un element nou la site-ul web. În ”Panoul de elemente” (1) facem click pe un element, de exemplu o formă și o tragem în locul unde dorim să o amplasăm. Elementul nou deja se află pe site. Acum poți foarte simplu să-i modifici poziția și dimensiunile.  Fă un click pe marginea acestuia și trage-o cu cursorul pentru a schimba dimensiunile elementului. Fă un click pe element și trage-l cu cursorul pentru a-i schimb apoziția. În panoul din dreapta, cu ajutorul secțiunii stil, putem modifica culoarea formei, aici putem la fel schimba nivelul de transparență. Dorești ca forma să fi afișată pe toată lățimea ecranului, bifează opțiunea ”Lățime 100%” din secțiunea ”Poziție” – Gata.

🡺 FĂ CLICK AICI ȘI ÎNCEPE SĂ CREEZI SITE-URI WEB GRATUIT 🡸

Editarea elementelor în WebWave este banal de simplă. Dorești să schimbi textul? Pur și simplu facem click dublu pe text și putem scrie tot ce dorim. Editorul de text este asemănător cu cel din programul MS Word, deci nu vei avea probleme.

Editarea subpaginilor următoare nu prezintă o problemă.Pe bara de sus avem lista de subpagini. Facem un click pe ea și alegem care subpaignă dorim să edităm. Trecem de exemplu la subpagina ”Contact”.

Ne aflăm acum pe subpagina Contact. Facem un click pe titlul ”Contact” și apăsăm tasta ”Delete” din tastatură. După cum vedem elementul Text a fost șters. În acest mod putem șterge toate elementele, a căror prezență nu o dorim pe site-ul creat în WebWave. Adăugăm un formular de contact. În Panoul adăugării elementelor din partea stângă trecem cu cursorul asupra pictogramei cu trei puncte și din meniul care se deschidem alegem formularul. Îndată acesta va apărea pe site-ul Tău. Setăm poziția corespunzătoare cu ajutorul cursorului.

Dorești să schimbi modul în care arată acel formular? Nimic mai simplu. Facem click dreapta pe formular și alegem opțiunea ”Editează conținut”. În fereastra care va apărea vei putea adăuga câmpuri noi sau edita pe cele existente. Poți bifa în anumite câmpuri opțiunea ”Obligatoriu” – utilizatorul trebuie să îndeplinească acele câmpuri pentru a expedia datele.

În partea dreapta jos poți alege adresa la care vor fi expediate datele și care va fi titlul mesajelor.  Gata – formularul este finisat iar utilizatorii pot ușor să Te contacteze

Un element foarte important pe orice site sunt butoanele. Butoanele pe orice site invită utilizatorii să facă o anumită acțiune de exemplu să cumpere ceva.

Pentru a adăuga un buton pe site-ul nostru este suficient să facem un click pe pictograma butonului și să amplasăm butonul în poziția corespunzătoare. După cum vezi la trecerea cu cursorul peste buton acesta își schimbă culoarea. Ambele culori pot fi modificate foarte simplu, în ”Panoul de setări”, în secțiunea ”Editarea elementului”, mai întâi alegem starea normală și ajustăm culoarea în secțiunea ”Stil”. Apoi modificăm starea ”La trecerea cu cursorul peste element” și ajustăm culoarea pentru această stare. De acum butonul Tău va avea culori noi pentru ambele stări.

Butonul nostru ca orice alt buton, poate duce spre orice loc pe site-ul nostru sau în rețea. În secțiunea ”Acțiune la click” poți selecta ce se va întâmpla atunci când utilizatorul va face click pe butonul Tău. Poți seta ca butonul să includă o referință către:

 • O altă subpagină
 • Orice adresă din rețea
 • Un element ales pe o anumită subpagină.

Poți seta funcții mai avansate ca conectarea la un anumit număr de telefon la un click pe buton (o opțiune foarte utilă pentru creare pagina web optimizată pentru dispozitivele mobile) – sau descărcarea unui fișier – totul desigur cu ajutorul a două click-uri.

Următorul element foarte important pentru site-ul nostru este meniul paginii web. Acesta permite utilizatorului să acceseze conținutul amplasat pe alte subpagini, să navigheze ușor pe subpaginile site-ului. În programul pentru creare pagina web, meniul este deja creat. Poți însă să ștergi meniul și să adaugi unul nou din panoul de elemente din stânga. Poți edita și meniul existent – recomand această opțiune pentru că astfel vei crea mai repede site-ul propriu. Pentru a edita un meniu este suficient să facem click dreapta pe elementul Meniului și să alegem opțiunea ”Editează conținut”. În fereastra apărută poți adăuga subpagini noi, (trăgându-le din panoul din dreapta sus). Poți șterge elementele meniului – pur și simplu prinde elementul necesar cu un click și trage-l în afara câmpului de lucru.

Ordinea elementelor la fel poate fi ușor modificată – prinde cu un click elementele din meniu și trage-le în poziția pe care o dorești. După un click pe butonul ”Salvează” toate modificările vor fi salvate.

Ultimul element pe care aș dori să-l prezint în acest tutorial este Harta Google. Adăugarea hărții Google este la fel foarte ușoară – Alege elementul ”Hărți Google” din panoul de adăugare a elementelor din partea stângă și amplaseaz-o în poziția corespunzătoare. Pentru hartă putem bifa opțiunea ”Lățime 100%” în secțiunea ”Poziție” – permite obținerea unui efect foarte fain – ajustarea lățimii hărții la lățimea ecranului. Pentru a edita harta – facem click dreapta pe hartă și alegem opțiunea ”Editează conținut”. Întroducem adresa necesară și ajustăm nivelul Zoom-ului. Salvăm modificările și gata. Clienții Tăi vor ști perfect unde trebuie să caute sediul Tău.

Ultima acțiune pe care trebuie să faci este un click pe butonul ”Publică”, care se află în colțul dreapta sus al programului pentru creare pagina web. Site-ul Tău îndată va fi publicat în rețea – vei primi o adresă gratuită, pe care o vei putea transmite cunoscuților Tăi. Un click și gata.

Următoarea informație foarte utilă este faptul că programul WebWave permite promovarea eficientă a site-urilor în Google. Multitudinea de funcții legate de poziționarea paginilor web, permite într-adevăr să obții rezultate bune în promovarea sit-ului în Google. Programul WebWave în acest mod programul pentru WebWave creare site web demaschează mitul că site-urile proiectate în programele pentru creare site web nu pot avea un SEO bun. Despre SEO nu voi scrie mult pentru că nu este cazul. Tema SEO este o temă foarte largă deci acordarea ei doar a unui fragment din acest tutorial nu este corespunzător. Deci vă recomand să vă adresați pe chat.

Mai sus am prezentat după părerea mea cele mai interesante funcții accesibile în programul WebWave, pentru creare pagina web. Sper că acest tutorial pas cu pas ți-a răspuns la întrebarea cum creezi un site web. Dar aceasta încă nu este sfârșitul tutorialului. Citește în continuare și vei afla cum poți obține o reducere de 30% pentru planul Premium în WebWave

🡺 FĂ CLICK AICI ȘI ÎNCEPE SĂ CREEZI SITE-URI WEB GRATUIT 🡸

Pasul 4 | Cum faci un site web. Cum conectezi domeniul propriu în programul pentru creare pagina web?

Te gândești cum creezi un site web? Cele 3 pasuri descrise mai sus, la sigur îți vor răspunde la toate întrebările. Acum a venit timpul pentru a răspunde la întrebarea, în ce mod dorești să folosești propriul site web. WebWave este un program gratuit pentru crearea site web. Site-ul Tău va funcționa absolut normal. O limitare a versiunii gratuite este bannerul din capătul de jos a site-ului, cu informația că a fost creată în WebWave. La versiunea gratuită a site-ului la fel nu poți conecta domeniul propriu. Din această cauză, dacă dorești să promovezi în mod serios imaginea sa sau a companiei, va trebui să activezi un plan Premium. Poți face acest lucru în orice moment. Planul Free este foarte avantajos aici pentru că, îți oferă posibilitatea de a crea site-ul. Nu este nevoie să plătești din start pentru a lucra la site-ul propriu. Activezi planul Premium, doar în momentul când pagina web este gata. Este foarte convenabil.

Activarea planului Premium implică un șir de avantaje:

 • Poți înregistra un domeniu .ro absolut gratuit pentru primul an.
 • Vei îmbunătăți poziția site-ului în Google
 • Vei folosi conturi e-mail sub domeniul propriu.
 • Vei obține un certificat SSL – datorită acestui fapt site-ul Tău va fi perceput de browseri ca sigur.

În ziua de azi deținerea unui domeniu .ro este un ”MUST TO BE”. Fără un domeniu propriu utilizatorii nu vor avea o încredere în Tine și vor fi mai puțin înclinați să execute acțiuni care dorești să le îndeplinească pe site. Domeniul este adresa site-ului: https://cumfaciopaginaweb.ro/. Poți alege orice adresă pentru site-ul Tău.

Pe lângă domeniu, ai nevoie și de hosting – adică loc pe server (pe discul serverului), unde se vor afla fișierele site-ului Tău web. În WebWave Hosting-ul vei obține gratuit! Deci site-ul Tău în versiunea gratuită este accesibilă în rețea! Din această cauză nu trebuie să Te îngrijorezi. Este suficient să activezi planul Premium și să conectezi propriul domeniu la site-ul web.

Bine că ai nimerit pe site-ul meu! Am pentru Tine o reducere de 30% pentru prima achitare în WebWave. Înregistrează-te folosind unul din Butoanele pe care le-am amplasat în text (sau fă click pe butonul de mai jos) și reducerea va fi accesibilă pentru Tine! Fă click pe buton și primește reducere.

🡺 FĂ CLICK AICI ȘI ÎNCEPE SĂ CREEZI SITE-URI WEB GRATUIT 🡸

Pasul 5 | Cum Faci un site web. Cum folosești reducerea de 30% în WebWave?

La crearea contului în WebWave și crearea site-ului în Panoul Webmaster (primul ecran pe care-l vezi după logare). Vei vedea o reducere mai sus de paginile create de Tine. Fă un click pe butonul ”Află mai multe”

Îndată vei fi redirecționați spre alegerea opțiunilor planului Premium. Îți voi recomanda opțiunea planului Premium de un an (12 luni). Deoarece cu această opțiune vei putea economisi cea mai mare sumă de bani și vei putea înregistra și un domeniu .ro gratuit pentru primul an. Fă un click pe butonul ”Activează Premium” și vei fi redirecționat la panoul de achitare.

În Panoul de achitare vei vedea prețul după calcularea reducerii a planului Premium anual în WebWave. Prețul este într-adevăr mic, iar posibilitățile la care obținem acces sunt enorme. Ține minte, că doar după achitarea planului vei putea primi domeniul .ro pentru 0 RON-i. Achitarea o poți efectua cu ajutorul cardului bancar.

Dorești o factură pentru compania Ta? Nu este nici o problemă, în partea dreaptă ai datele pentru factură. Vei primi factură la adresa ta de e-mail pe care ai introdus-o la înregistrare.

Dacă ai îndeplinit totul, este suficient să faci click pe butonul ”Achită” și gata. Site-ul Tău are deja un plan Premium. Acum poți conecta adresa web proprie (domeniul web).

După achitarea planului Premium vei fi redirecționat spre o fereastră care include o datele achitării Tale. În această fereastră vei pute înregistra și domeniul Tău .ro, gratuit pentru primul an. Fă un click pe butonul ”Primește domeniul gratuit” și în scurt timp te vei putea bucura de propriul domeniu în rețea!

Panoul de înregistrare a domeniului este foarte simplu în utilizare. Înscrie adresa sub care dorești să fie accesată site-ul Tău și fă click pe butonul ”Verifică accesibilitatea” – dacă domeniul este accesibil, vei putea trece la următorul pas. Dacă domeniul este ocupat, nu te îngrijora – poți inventa ceva cu propria adresă – desparte cuvintele cu o liniuță, sau modifică ordinea cuvintelor – la sigur vei găsi ceva potrivit pentru Tine!

Pasul următor este verificarea datelor Tale – domeniul va deveni proprietatea Ta și posibilitatea de a te contacta este necesară. Dacă totul este OK, atunci fă click pe butonul ”Înregistrează domeniu”.

Dacă totul a decurs bine, vei vedea o fereastră cu datele finale a înregistrării domeniului, poți să închizi liniștit fereastra …

… pentru că site-ul Tău este deja gata! Ține minte, după înregistrarea domeniului este nevoie să aștepți până la 24 de ore pentru ca domeniul să funcționeze corect. De obicei totul funcționează bine în decurs de 2, 3 ore!

După cum vezi crearea site-ului web este într-adevăr simplă.

Mai am pentru Tine ceva.

Înregistrează-te aici la un curs online care Te unde vei învăța cu poți folosi programul WebWave pentru creare pagina web. La acest curs vei putea acorda în direct întrebări față de procesul de creare site web

Vezi acest film video – cum fac un site web în câteva minute. Acest tutorial video este foarte util?