Creatori de Pagini web – viitorul creării paginilor web?

Creatori de Pagini web viitorul creării paginilor web

Crearea paginilor web, pentru majoritatea persoanelor, este o ”magie neagră”. Continuă să se asocieze cu așa acțiuni ca programarea, faimoasa editare a paginii web în HTML și finisare obositoare a proiectelor. Pe scurt, e o chestie migăloasă care necesită mult timp. De fapt în acest mod, continuă să apară un număr mare de pagini web, posibil chiar și majoritatea paginilor de pe piață. Pe de altă parte, din ce în ce mai populare devin creatorii de pagini web. Deci trecem la tema blogului nostru.

Oare creatorii de pagini web sunt viitorul industriei digitale și care sunt cele mai importante avantaje?

Crearea paginilor web – în mod tradițional, ceea ce înseamnă costuri mai mari

Pentru a înțelege ce simplifică creatorii de pagini web, este nevoie de a observa cum arată crearea ”obișnuită” a paginii (cu ajutorul programării în limbajele HTML, CSS, JS). Clientul, care dorește să obțină pagina proprie se adresează la o agenție de sau un freelancer și stabilește detaliile. Apoi, începe etapa creării proiectului. După câteva zile, clientul obține imaginea preliminară, de obicei sub forma unui fișier grafic (eventual fișiere, dacă este vorba de screenshot-uri ale diferitor sub-pagini). Aceste fișiere demonstrează cum arată pagina însă nu și interacțiune utilizatorului cu site-ul. Clientul este nevoit să-și imagineze modul în care utilizatorul va interacționa cu site-ul. Ceea ce deseori generează diferențe în definirea rezultatelor finale.

Atunci când clientul confirmă proiectul, începe lucru asupra paginii web, ceea ce înseamnă multă programare în HTML. De obicei proiectul grafic, executat de specialistul în grafică este ”tradus” în cod, de către programator, ceea ce determină uneori diferențe suplimentare dintre concept și executare. Atunci când munca este finalizată, clientul obține pagina pentru vizualizare, verificare și nu macheta acesteia. În acest moment, deseori apar neînțelegeri: ”nu am dorit chiar așa”.

Următoarea etapă sunt corectările, și uneori, corectările corectărilor, a căror implementare necesită uneori multă răbdare. Modificarea codului HTML nu este un lucru simplu. De multe ori, la etape avansate a proiectării paginilor web apar anumite constrângeri pentru schimbări radicale. În rezultat, dacă agenția de design web nu este aleasă bine, se aplică multă muncă, timp care nu generează un rezultat care ar satisface clientul.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!

Creatorul de pagini web – cum simplifică și accelerează lucrul?

Munca cu creatorul determină, că tot procesul descris mai sus se modifică. Crearea paginii web de la bun început se efectuează, fără a programa, în cadrul creatorului de pagini web, în care putem îndată publica modificările paginii. Clientul nu trebuie să-și imagineze nimic, iar desfășurarea lucrărilor este îndată vizibil.

O altă chestiune este însăși crearea. Creatorul se bazează nu pe cod HTML, ci pe metoda ”drag and drop” și pe regula WYSIWYG (what you see is what you get – ce vezi, aceea vei obține). Așa soluții apreciază mult persoanele care au avut experiența de a lucra cu WordPress, care cunosc prea bine neajunsurile acelui instrument.

Toate elementele de bază ale paginilor web sunt accesibile ca elemente standarde – meniu, elemente grafice, text, imagini, fișiere audio, formulare, butoane, … La fel, însăși structura proiectului: sub-pagini și elementele de referință sunt de obicei simple și intuitive (la fel foarte ușor de modificat). În rezultat câștigi mult la capitolul eficiență a procesului și poți crea o pagină profesională cu un buget destul de limitat.

Cuvântul cheie este ”modificare”. Creatorul de pagini web permite implementarea rapidă a modificărilor site-ului la orice etapă a lucrărilor. Independent de nivelul volumul lucrărilor care a fost efectua asupra paginilor, oricând această pagină poate fi editată. Modificarea poziției imaginii, dimensiunile slider-ului, includerea unei sub-pagini noi? Este de ajuns de obicei doar câteva click-uri și chestia este rezolvată. Fără nervi, fără munca programatorului.

Pe lângă aceasta, deseori creatorii de pagini web ușurează agențiilor și freelancer-ilor colaborarea cu clienții. Poți edita id-ul paginii, sub-pagini specifice, conecta pagina la un domeniu, poate fi ascuns faptul că pagina a fost creată cu ajutorul creatorul unei companii. Anume aceasta reprezintă o soluție de tip ”white lable”, în care – prezentăm creatorul ca instrument propriu. Suplimentar putem oferi acces la conținutul paginii printr-un sistem CMS, pentru ca acesta să includă singur datele de contact sau pozele.

Creator de pagini web – privire în viitor.

Desigur, crearea ”obișnuită” a paginilor web cu ajutorul codurilor HTML, CSS și JS va fi necesară dacă vom dori să creăm o pagină în totalitate neobișnuită, individuală – cu soluții grafice și funcționale neobișnuite. Întrebarea este dacă chiar aveți nevoie de așa o pagină. Sau poate totuși este de ajuns un site mai simplu, însă care este executat eficient la capitolul costuri, și care răspunde așteptărilor și cerințelor voastre. Din alt punct de vedere, creatorii de pagini web, permanent își dezvoltă și actualizează soluțiile cu funcții și posibilități noi. Toți jucătorii importanți (ex.: WebWave), modifică creatorii proprii și includ funcții noi (SEO, RWD, navigare pagină, …), de 2-3 ori în fiece lună. În prezent, creatorii de pagini web sunt unelte pe de plin profesionale, care permit o aplicare profesională.

Numărul de utilizatori a acestor instrumente va continua să crească, iar pe termen lung putem aștepta că vor deveni principalele instrumente de creare a site-urilor web.

Vezi care sunt cele mai bune programe de tip drag-and-drop din România.