Avantaje WordPress: aparențele

(Last Updated On: March 31, 2022)

WordPress-ul este una dintre cele mai cunoscute platforme gratuite pe care îți poți crea primul blog sau site de prezentare. Dacă la începuturile sale, în anul 2003 era o simplă platformă de blogging, în prezent a ajuns să dețină o cotă de piață de 20-25% din site-urile la nivel global. Vom vorbi despre numărul variat de avantaje WordPress pe care ți le oferă. 

Deși varianta sa gratuită îți aduce o mulțime de opțiuni, uneori se dovedește a avea limitări și nu este chiar cea mai bună variantă pentru tine. Este o variantă bună și accesibilă la nivel general, dar uneori nu corespunde nevoilor tale specifice. De aceea, în acest articol vom vorbi despre avantajele aparente ale WordPress-ului demitizate și explicate mai pe larg. Descoperă avantajele aparente ale acestei platforme în rândurile de mai jos!

Conținut:

Avantaje WordPress: Ai plugin-uri pentru orice

Dacă ai nevoie de ceva în plus față de ceea ce îți oferă platforma în mod normal, va trebui să instalezi pluginuri. Ai la dispoziție o mulțime de pluginuri care te ajută să obții aproape orice, dar aici va trebui să fii un pic atent: nu orice plugin este potrivit pentru platformă și uneori dă erori sau face site-ul să funcționeze mai greu. 

Poate să mărească timpul de încărcare al site-ului, iar acest lucru nu este deloc atractiv pentru utilizatori deoarece vor avea intenția de a părăsi site-ul cât mai rapid. Nimănui nu îi place să aștepte, acest lucru este clar! Ai la dispoziție o mulțime de pluginuri, dar va trebui să le verifici înainte de le lăsa să ruleze constant pe site. Pe alte platforme de top cum ar fi WebWave sau Webnode, 95% dintre pluginurile disponibile sunt incluse by-design (în mod inițial) și sunt foarte ușor de personalizat. 

Oferă multe dintre Template-urile WordPressului

Dacă ai pus ochii pe un template gratuit, ai ocazia să îl folosești fără niciun cost. Ai la dispoziție o mulțime de template-uri gratis din care poți alege pe cel care ți se pare cel mai atractiv și mai orientat spre ce ai tu de făcut sau de oferit. 

Fiecare template are particularitățile sale, avantaje și dezavantaje WordPress, de aceea, depinde de tine să afli dacă ți se potrivește sau nu. Le poți încerca pe toate și apoi lua o decizie care să te mulțumească pe deplin. Dacă nu îți place niciun template gratuit, poți alege unul plătit care să fie potrivit nevoilor și cerințelor tale. 

Ai acces la o comunitate mare de utilizatori

Dacă te întrebi “de ce WordPress” ai aici un răspuns: deține una dintre cele mai mari comunități de utilizatori din lume. Se lucrează constant la template-urile și plugin-urile oferite pentru ca experiența utilizatorilor să fie una din cele mai bune posibile. Astfel că poți cere sfaturi, vei primi suport rapid și vei avea cu cine să te sfătuiești dacă întâmpini o problemă. Totuși, nu toți știu ce vorbesc, de aceea, pentru a afla dacă este cea mai populară opțiune este bine să apelezi la specialiști. Nu orice străin de pe internet îți poate rezolva erorile din WordPress. 

Este cea mai populară platformă pentru creare site-uri

WordPress este cea mai populară platformă pentru creare site-uri din lume și cifrele o dovedesc. Fie că vorbim de bloguri sau site-uri pe domeniu gratuit, fie că vorbim de website-uri pe domeniu plătit, cifrele platformei vorbesc de la sine. 

Deși are avantaje și dezavantaje, mulți sunt atrași de marketingul de excepție și de promisiunile făcute, dar după primele interacțiuni nereușite, uneori ai vrea să te muți pe un alt website builder, cum ar fi Webnode sau WebWave. Acestea sunt mai simplu de folosit și nu dau atâtea bătăi de cap precum WordPress, în unele cazuri.  

Oferă un cod destul de clar

Dacă vei ajunge la acel nivel sau poate chiar ești la nivelul la care codul unui site ți se pare ușor de modificat, vei observa că în WordPress te poți “juca” după bunul plac. Codul nu este foarte clar, dar este ușor de modificat dacă te pricepi și știi ce faci. Dacă nu te pricepi și nu știi ce poate face un “/” pus greșit, mai bine nu încerci să modifici nimic în codul site-ului tău și apelezi la un specialist care știe clar ce face. 

Chiar dacă ai un cod eficient și util, ai nevoie de mai multe plugin-uri care să te ajute să ajungi la obiectivul dorit. Codul sursă al platformelor de tip websitebuilder caWebWave sau Webnode este mult maiușor de editat cu ajutorul interfeței grafice și Google nu are pretenții de la el. 

Este cea mai bună platformă în materie de SEO tehnic

Cu toții avem nevoie de SEO pentru a avea trafic pe site-ul nostru. Dacă vrei să lucrezi la partea de SEO tehnic: erori site, viteză de încărcare etc, această platformă te ajută să faci asta rapid și eficient. Totuși, tot ai nevoie de câteva cunoștințe de SEO, nu îți băga nasul unde nu îți fierbe oala dacă nu ai habar ce faci pentru că riști să îți strici propriul site. 

Ai acces foarte ușor la partea de SEO tehnic și îți poți îmbunătăți site-ul în doi timpi și trei mișcări cu efecte imediate dacă ai cunoștințe de programare. Va trebui să fii atent la pluginurile pe care le instalezi deoarece acestea îți vor încetini ritmul de încărcare al site-ului tău.  

Este platforma numărul 1 aleasă de companiile de web design

Companiile de web design sunt cele care aleg foarte des această platformă deoarece este ușor de administrat dacă au cunoștințele necesare. Pentru administrarea de site-uri sau rezolvarea de probleme tehnice iau sume mari și de aceea, alegerea acestora este justificată. 

Avantaje WordPress sunt multe, sperăm să le fi acoperit pe toate în acest articol. WordPress-ul este o platformă care poate părea ușoară și simplă, dar dacă o vei descoperi mai mult vei găsi și dezavantajele sale. Așadar, documentează-te, testează și alege cât mai bine pentru cerințele tale!