Crearea paginilor web în sitebuilderul ro.mfirma.eu [Recenzie 2020]

Site propriu în 5 minute

Așa ceva este posibil? Da, este posibil. Portalul ro.mfirma.eu a creat un site-builder pentru persoanele care nu dețin cunoștințe sau experiență în crearea site-urilor web. Această decizie însă a determinat câteva consecințe pe care le vom descrie mai jos.

Crearea și editarea site-urilor în programul ro.mfirma.eu este foarte simplă. Este suficient să alegi un template gata, care determină modul în care arată site-ul. Template-ul include deja conținut, ajustat pentru un domeniu anumit (Frizerie, stomatolog, companie de construcțieetc.). Totul pentru a fi necesar cât mai puțin timp pentru crearea site-ului.

Toate acestea au determinat să nu fie posibil să ieși în afara șablonului. Alegând acest program, influența asupra modului în care arată un site se limitează la alegerea șablonului.

O altă problemă o reprezintă necesitatea de a introduce propriul număr de telefon la etapa creării site-ului web. Compania însă nu folosește acest număr de telefon pentru promovarea ofertei proprii, ci pentru a oferi ajutor în timpul lucrului în programul mfirma. Clienții sunt întrebați dacă funcționarea editorului este clară și dacă au nevoie de ajutor. Este foarte plăcut, dar nu tuturor le place să ofere numărul său de telefon.

Acest gen de colaborare prin intermediul telefonului este foarte eficientă, iar clienții sunt foarte satisfăcuți. Datorită convorbirii prin telefon, clienții se conving că compania nu este întru totul virtuală, că pe cealaltă parte se află doamna Ana sau doamna Elena care te va ajuta mereu. Aceasta este foarte important pentru clienții mai în vârstă.

Funcțiile site-builderului mfirma.ru

 • Hărți Google
 • Site în mai multe versiuni de limbi
 • Butoane social media (Facebook și Google+)
 • Formular de contact
 • Listă de actualități
 • Player audio și video (permite afișarea materialelor în baza fișierelor încărcate sau în baza unui link)
 • Pictograma favicon
 • Galerii cu imagini
 • Meniuri cu două niveluri
 • Subpagini cu liste de prețuri
 • Statisticele intrărilor și contorul de vizite
 • Posibilitatea de conecta Google Analytics
 • Editarea CSS și posibilitatea de a introduce propriul cod HTML și Java Script


Vezi cele mai bune platforme de tip site-builder unde vei crea un site ajustat pentru smarphone-uri


Responsivitatea, programul nou pentru creare site-uri și noile șabloane

Versiunea prezentă a programului a apărut câțiva ani în urmă și nu include posibilitatea de a crea site-uri responsive. Autorii ro.mfirma.eu își dau seama de acest lucru și de limitările enorme ale programului.

Din această cauză au decis să creeze o nouă versiune a programului care trebuie să fie implementată la sfârșitul anului 2016. Noul site-builder va permite editarea paginilor web create în programul vechi, iar site-urile create vor fi absolut responsive. Mai mult, site-ul se va ajusta singură la dimensiunile ecranului.

Această soluție va simplifica considerabil crearea propriului site web. Noul site-builder va include șabloane noi, moderne. Abordăm cu destulă rezervă acest gen de promisiuni. De exemplu ajustarea automată a elementelor pe site-ul nou creat la dimensiunile ecranului poate genera probleme. În primul rând site-ul poate fi afișat incorect, dacă vom implementa multe modificări ale șabloanelor. De aici reiese problema următoare: site-ul se va ajusta la dimensiunile ecranului doar atunci când va corespunde cu șablonul furnizat de autori. Ținem pumnii pentru ca dezvoltatorii mFirma să poată rezolva această problemă.

Actualizare – ianuarie 2019
Pe lângă asigurările că a mai rămas doar puțin timp până va fi lansat noul site-builder mFirma, până în ziua de azi nu s-a schimbat nimic. În comparație cu alte soluții programul mFirma arată ca un arhaism

Poziționare

Site-builderul mFirma a fost dezvoltat pentru o poziționare simplă a site-ului propriu. Include toate funcțiile necesare pentru optimizare site-ului pentru SEO.

Creatorul de site-uri permite editarea meta-tagurilor (title, descripătion). Permite la fel să editeze adresa URL a subpaginii și să conectezi Google Analytics. O funcție interesantă este urmărirea poziției site-ului în cadrul căutărilor Google pentru anumite cuvinte cheie. Veți avea acces la aceste funcții în fiece pachet mFirma, iar găsirea lor în interfața programului este foarte simplu.

Suplimentar portalul furnizează servicii de poziționare în link-urile sponsorizate prin pregătirea campaniilor Google Adwords. Conform afirmației membrilor echipei mFirma, mulți utilizatori folosesc această opțiune. Așa ceva este o bucurie în cadrul ofertelor programelor pentru creare site-uri.

Suportul tehnic

Pe site veți găsi mai multe opțiuni de a contacta personalul suportului. Însă chatul la momentul scrierii textului nu funcționa.

Dezvoltarea

Versiunea actuală a site-builder-ului a apărut câțiva ani în urmă și necesită o actualizare. Autorii programul pentru creare site-uri au promis să actualizeze programul.

Actualizare – ianuarie 2019
În ianuarie 2019 însă noul site-builder încă nu a fost lansat

Vezi cele mai bune platforme de tip site-builder unde vei crea un site ajustat pentru smarphone-uri

Politica de prețuri

Programul este creat pentru companii, școli și alte organizații. Este un program ce trebuie achitat. Utilizatorul are posibilitatea de a testa programul în decurs de 7 zile pentru a decide dacă dorește să cumpere abonamentul sau nu pentru site-ul propriu.

Costul calculat al abonamentului este de 25 de lei pe lună. Abonamentul poate fi plătit în 1, 2 sau 4 rate lunare. La fel există și abonamente de 50 de RON-i lunar, în cadrul căruia obții pe lângă site, poziționare în link-urile AdWords.

Prețurile nu sunt mici, dar nu pot fi numite nici înalte. Deci nu putem scrie nici un comentariu special la acest capitol.

Actualizare – ianuarie 2019
A fost lansat și pachetul de 75 de lei lunar în cadrul căruia obții 700 de lei pentru reclamele Google.

Domeniile

Portalul ro.mfirma.eu deține o ofertă largă de domenii web – practic din orice colț al lumii. Trebuie să menționăm că abonamentul deja include un domeniu gratuit, deci înregistrarea unui domeniu nou nu este necesară. Lipsa cheltuitelor suplimentare pentru domenii reprezintă un aspect atractiv al ofertei mFirma.

Concluzii

Programul mFirma este pentru persoanele care nu au timp, posibilități sau / și dorință pentru crearea unui site web și să-și dorește un program care poate fi folosit de fiecare.

Pentru lansarea propriului site nu este nevoie de multă muncă – și aceasta este un avantaj important al ofertei mFirma. Dezavantajul este lipsa responsivității, posibilității reduse de a edita site-ul și stilul arhaic al interfeței și al site-ului. Putem spune că dacă cineva are nevoie de un site gata unde ar putea schimba doar adresa, atunci mFirma este programul potrivit. Trebuie însă să subliniem că modul în care arată șabloanele lasă de dorit. Site-urile create în site-builder-ul mFirma cu care se laudă autorii acestui programului, programul lor


Vezi cele mai bune platforme de tip site-builder unde vei crea un site ajustat pentru smarphone-uri