4 metode de creare a unui site web

(Last Updated On: April 28, 2022)

Trăim într-o lume intens digitalizată unde aproape toată ziua sau măcar o mare parte din timpul liber îl petrecem online. Navigăm de pe un site pe altul în căutare de informații, amuzament, un spațiu unde să ne expunem și să ne promovăm. De aceea, odată ce munca noastră s-a transferat online, ai nevoie de cât mai multă vizibilitate. Există programe creare site web care te ajută să ai spațiul tău propriu și personal în această lume digitală. 

Dacă ai nevoie de un site pentru afacerea ta și nu știi cum să îți faci unul, ai nevoie de o documentare atentă pentru a afla ce ți se potrivește. Există 4 metode de creare a unui site web, unele mai ușoare, altele mai dificile. Este important să alegi ce ți se potrivește ținând cont de nevoile și dorințele tale, dar mai ales de resursele pe care le deții. 

Conținut:

  1. Scrierea codului sursă a site-ului de la zero
  2. Alegerea unui CMS popular
  3. Site la comandă
  4. Crearea site-ului cu o platformă de website builder

Scrierea codului sursă a site-ului de la zero

Prima metodă și de departe, cea mai ieftină ca preț, dar nu ca timp, este să scrii codul sursă al site-ului de la zero pentru creare site html. Această metodă se potrivește cel mai bine persoanelor care lucrează în domeniu zi de zi și pot face asta în timpul liber. Vei avea nevoie de mai multe cunoștințe de programare decât basicul HTML pentru a crea un site.

Acele persoane care nu au cunoștințe de programare și web design, această metodă li se va părea extrem de dificilă, nu vor înțelege ce au de făcut și vor petrece zeci de ore online încercând să învețe și trebuie făcut și cum anume trebuie făcut. Ca o concluzie, această metodă cere multă implicare, implicare pe care unii nu vor să o ofere sau nu au timpul necesar pentru a o face. 

Dacă ai făcut programare în școală sau la facultate, știi deja cât de enervante erau acele erori care apăreau deși credeai că ai scris codul corect. O singură virgulă sau un punct plasate incorect făceau întregul cod să nu fie funcțional, iar acea eroare te stresa pentru că nu erai capabil să vezi greșeala. Astfel de momente sunt frustrante și îți poți ușor imagina cât de frustrant ar fi să lucrezi ore în șir pentru un anumit buton care ar veni pe site și apoi să vezi o eroare, iar tu să nu știi de unde este și să îți bați capul cu asta alte ore. 

Altă metodă de a obține un site puțin mai facil, este să aleagă un CMS popular gata scris pentru ei. Această opțiune presupune mult mai puțină muncă din partea proprietarului de site, dar pe viitor administrarea site-ului va fi dificilă. De cele mai multe ori, personalizarea/customizarea unui astfel de CMS este cea care dă bătăi de cap proprietarilor de website și îi va face să regrete că au acceptat o astfel de opțiune. 

Cele mai multe persoane aleg opțiunea de creare site gratuit WordPress, dar în timp realizează că temele gratuite aduc mai multe bătăi de cap decât avantaje. Platforma are drept scop vânzarea temelor plătite, de aceea, cele gratuite oferite nu vor fi de calitate. 

Fiecare CMS care este disponibil online vine cu o serie de avantaje și dezavantaje, iar în timp, vei observa că dezavantajele cântăresc mai greu decât avantajele deoarece pagubele financiare și de timp aduse nu vor reuși să contracareze avantajele. De aceea, este bine să te gândești de două ori înainte să alegi o astfel de opțiune.  

Site la comandă

Cea mai facilă metodă de obținere a unui site pentru nevoile tale este să apelezi la un specialist care să ți-l creeze după propriile nevoi și dorințe. Poți apela atât la o agenție, cât și la un freelancer care are experiența necesară și te poate ajuta în cel mai scurt timp. 

Dezavantajele acestei opțiuni sunt faptul că obținerea site-ului dorit va costa destul de mult și totul depinde de alegerea agenției sau freelancerului potrivit. Dacă nu vei alege bine, rezultatele dorite se vor lăsa așteptate, iar bugetul tău va fi cheltuit aproape degeaba. De aceea, este foarte riscant să alegi această opțiune dacă nu lucrezi în domeniu și nu știi care sunt întrebările potrivite pe care ar trebui să le pui persoanei pe care dorești să o contractezi să îți presteze servicii. 

De multe ori când îți încredințezi ideea, visul în mâinile unui specialist despre care nu știi prea multe, ai șanse mari să nu fii corect înțeles și să nu mai poți corecta sau utiliza ceea ce ai primit. Comunicarea este foarte importantă în orice context, iar transmiterea informației și unei imagini de ansamblu de la o minte la alta nu este atât de ușoară pe cât ar părea. 

Crearea site-ului cu o platformă de website builder

De departe cea mai practică metodă este cea de creare site gratuit cu ajutorul unei platforme de website builder. De ce să alegi programe creare site web? Pentru că îl creezi fix așa cum ți l-ai imaginat, poți lucra la site-ul tău când ai timp, nu te costă foarte mult, iar administrarea site-ului va fi cea mai simplă operațiune pe care o vei face. De asemenea, site-ul va fi performant dacă vei alege una dintre platformele de top. 

Nu mai vorbim că vei avea parte de suport gratuit în limba română în orice moment vei avea nevoie să discuți sau să ceri ajutorul cuiva. Echipa din spatele site-ului este una formată de profesioniști pasionați de ceea ce fac și cu o dorință autentică de a oferi servicii de calitate unor clienți care să devină fideli acestui site.  

În concluzie, crearea unui site web este facilă și rapidă dacă știi ce îți dorești și dispui de resursele necesare. Dacă vrei să investești timp și să îți păstrezi banii, vei apela la creare site gratuit WordPress sau creare site HTML, dar dacă vrei totul profesional și rapid, vei apela la programe creare site web gratuit cu o platformă de website builder. Astfel vei avea fix site-ul pe care ți-l dorești cu minim de efort și făra investiții! Mai mult, vei învăța să faci astfel de site-uri pentru tine și cei dragi ție. 

Hai pe site să afli mai multe!