Crearea site-urilor web cu WebWave [Recenzie 2020]

Ușurința utilizării – crearea paginilor web cu WebWave

Din primele clipe de utilizare se vede că WebWave este un program bine gândit. WebWave combină numărul mare de funcții și ușurința utilizării. După testare ne-am convins că programul îndeplinește chiar și cerințele pasionaților, experților în crearea site-urilor web.

Însuși programul este foarte intuitiv. Este suficient să prinzi elementul și să-l muți acolo unde dorești. Această regulă se aplică pentru toate elementele. Fiece element poate fi editat: poți să-i modifici culoarea, dimensiunile, textul, … După câteva minute se vede că soft-ul funcționează, într-adevăr repede. Este un avantaj major, în special dacă comparăm WebWave cu celelalte opțiuni.

Putem spune cu încredere, că WebWave este unul din cele mai rapide programe pentru crearea paginilor web. Elementele se încarcă imediat, iar trecerea de la un panou la altul este și ea rapidă. Programul include și funcții de salvare automată la fiecare câteva minute, iar salvarea modificărilor are loc în regim de fundal. Toate acestea ne asigură în fața pierderii efectelor muncii noastre în cazul unei erori ale browserului.

Dacă nu dorim să creăm o pagină „de la zero”, putem folosi un șablon gratuit. Nu sunt atât de multe dacă îl comparăm cu Webnode, dar toate șabloanele pot fi, pe deplin, editate și ajustate la nevoile proprii. Toate șabloanele sunt bine proiectate și absolut responsive. Subliniem însă că șablonul este doar un punct de pornire. Programul WebWave include atâta funcționalitate, încât este păcat să ne limităm la îndeplinirea paginii cu conținut. Chiar dacă la început nu se simțim pe putere să edităm profesional pagina, cu timpul funcțiile de editare, avansate „devin” foarte utile.

Elasticitatea și funcționalitatea

Elasticitatea și funcționalitatea profundă este un aspect care evidențiază WebWave de ceilalți creatori (în special dacă merge vorba de piața română).

În cadrul creatorului putem găsi multe elemente, module pregătite: buton, hărți Google, formular de contact, listă de articole sau comentarii Facebook, …, iar pentru fiecare pagină poate fi setată o parolă de acces.

Fiecare șablon poate fi editat în profunzime. Poți amplasa ușor imagini, materiale video sau alte elemente media. Pe lângă toate acestea, am fost pozitiv surprinși de baza care include mai mult de 300 de mii de poze și pictograme gratuite, toate accesibile direct în cadrul programului de editare a site-urilor web. Însăși, imaginile pot fi amplasate în elementele de Slider sau Galerie. La fel poți integra fără probleme modulul Google Analytics pentru a obține date statistice profunde.

Creatorul a fost pozitiv apreciat și de utilizatorii mai avansați. Pe lângă elementele standarde, există posibilitatea de a scrie propriul cod HTML, CSS sau Java Script. Cu ajutorul acestei opțiuni proiectanții de pagini avansați pot crea module proprii. Cel mai important, rămâne însă conceptul creatorului de a oferi posibilități largi de editare a paginii.

Actualizare:

Autorii programului au implementat și posibilitatea de a crea pagini web pe deplin responsive. La fel, WebWave oferă un certificat SSL gratuit. Ne-a impresionat modul în care paginile funcționează pe dispozitivele mobile. Împreună cu conexiunea sigură, ne bucură foarte mult. :)

Putem alege între 4 moduri de vizualizare: desktop, tabletă, smartphone orizontal și smartphone vertical. Datorită acestor opțiuni, avem posibilitatea de a edita cu o exactitate avansată modul în care arată pagina noastră, independent de dispozitivele pe care utilizatorii le folosesc. Desigur, aceasta implică multă muncă. Dacă nu vrei să-ți faci un site web adaptat la display-urile smarthpone-urilor, poți să dezactivezi publicarea versiunii mobile. Dacă însă, ne dorim o versiune mobilă a paginii web, activarea publicării acesteia și editarea ei nu prezintă o problemă.

În pofida funcționalității avansate, interfața creatorului a rămas foarte intuitivă. Conținutul este unic pentru toate versiunile paginii, iar amplasarea elementelor, editarea modului în care arată poate fi setată separat pentru fiecare versiune. Recomandăm să vă înregistrați și să vă convingeți personal.

Funcții SEO:

Programul WebWave include toate opțiunile SEO necesare: Poți edita etichetele pentru fiecare pagină, doar cu un singur click. Redirecționarea 301 și crearea paginii erorii 404 este foarte simplă. Toate acestea fac ca pagina să fie foarte ușor adaptată la cerințele motorului de căutare.

Cum am mai menționat, este foarte simplu să amplasezi pe pagină un cod Google Analytics. Însăși programul oferă date statistice de bază despre numărul de vizite și durata sesiunilor.

Subliniem că codul paginii este bine optimizat pentru motoarele de căutare. Acesta este un punct forte care deosebește WebWave de alte opțiuni de pe piața din România.

Suportul tehnic:

Echipa WebWave oferă un suport tehnic deplin. La dispoziție avem contactul prin chat și mail care funcționează bine. Membrii echipei răspund rapid la întrebările acordate pe chat, iar în cazul în care nimeni nu este activ, obții răspunsul pe adresa de e-mail folosită la înregistrare. La fel, vei găsi un blog în care sunt descrise sfaturi și tendințe din domeniul design-ului web.

Un lucru uimitor este pagina „Funcții noi” – unde autorii programului descriu funcțiile noi implementate și modul în care aceste funcții ne ajută la proiectarea paginilor web. Datorită acestei pagini am putut aprecia pe deplin, cât de repede se dezvoltă acest tool și cât de mult autorii programului apreciază necesitățile și confortul utilizatorilor.

Dezvoltarea

Cum am mai menționat mai sus, programul este încontinuu dezvoltat și îmbunătățit. Modificările programului apar de două ori pe săptămână. Este o frecvență care într-adevăr impresionează.

Politica de preț

Utilizând WebWave putem crea site-ul web într-un mod absolut gratuit, fără limite de timp. Și acest aspect este foarte util, pentru că Te lasă, să Te concentrezi asupra realizării paginii web, fără griji.

Însă, pentru a prezenta pagina sub un domeniu propriu este nevoie să cumpărăm un pachet premium. Un lucru îmbucurător este faptul că WebWave garantează stabilitatea prețurilor pentru serviciul de hosting. Prețul cu care am cumpărat serviciul va fi stabil permanent și nu se va schimba în anul următor, ceea ce oferă o transparență avansată a costurilor și un raport preț / valoarea bun.

Domenii

Ca și în cazul altor programe de genul dat, poți achiziționa direct în cadrul creatorului un domeniu propriu, dar poți conecta și un domeniu propriu.

Ușurința utilizării

Cum apreciem WebWave, la acest capitol? Trebuie să recunoaștem, că foarte bine! Interfața este foarte intuitivă, bine optimizată, se observă că autorii au grijă de utilizatori.

Care sunt punctele slabe: în trecut a fost lipsa responsivității, dar în prezent această problemă s-a rezolvat.

Numărul de șabloane este mic, dar acest lucru este compensat de posibilitățile largi de editare a site-urilor.

Posibil unii utilizatori care au cerințe înalte sau specifice nu vor găsi anumite funcții, dar trebuie să ne reamintim că vorbim despre programe reale și nu ideale.

Concluzia noastră este că WebWave este un program profesional, foarte bine proiectat, care se potrivește atât utilizatorilor avansați cât și celor începători.

Recomandăm să testezi, să creezi un site web. Testarea nu Te costă nimic.

Verifică WebWave