Programul pentru crearea site WebFlow [Recenzie 2022]

(Last Updated On: January 24, 2022)

WebFlow este unul din cele mai populare programe pentru creare site web din lume, care este permanent dezvoltat. Nu cere cunoștințe de programare. Ceea ce este un avantaj enorm pentru un utilizator neexperimentat. Oferă posibilitatea de a crea un site 100% responsiv.

Lucrul în program are loc cu ajutorul unui principiu deja mult cunoscute ”Drag and drop” – ”Trage și aruncă”. Însă pentru a folosi întregul potențial programului Webflow este nevoie să petreci ceva timp pentru a cunoaște modul în care programul funcționează. Acest ”ceva” este de fapt ”mult”. De ce? Webflow este un program pentru creare site web universal, cu posibilități foarte largi. Însă numărul mare de funcții nu înseamnă simplitatea de a folosi programul. În special atunci când dorești să folosești funcții avansate.

Numărul de instrumente și efecte face impresie. Datorită acestui fapt Webflow permite crearea site-urilor cu efecte extraordinare, a căror design și funcționare corespunde cu cele mai noi tendințe. Din perspectiva funcțiilor oferite, Webflow este un instrument foarte bun.

Responsivitatea – afișarea corectă a site-ului pe ecrane cu lățime diferită, de exemplu pe dispozitivele mobile, este setată o dată cu crearea site-ului. În fiece moment poți trece de la un mod la altul pentru a verifica cum arată site-ul pe calculator, tabletă, smartphone.

Poți începe crearea site-urilor de la zero, sau poți folosi un șablon. Acestea însă te vor dezamăgi, pentru că cele mai interesante șabloane trebuie achitate ( de la 49 de dolari).În cele mai multe programe pentru creare site web cu 49 de dolari activezi un plan premium pentru o perioadă de cel puțin jumătate de an. Iar acele gratuite … ce să-i spunem. Sunt.

Deși Webflow este program foarte puternic, crearea site-urilor cu ajutorul acestuia poate cere mult timp și genera frustrare.

Simplitatea de a folosi

Programul Webflow este unul din cele mai populare programe pentru creare site web pe piață și este prezent deseori în clasamente. Posibiltățile acestuia fac impresie – din această cauză de multe ori programul ajunge în fruntea clasamentului. Însă apare întrebarea dacă Webflow este un program simplu și intuitiv? Răspunsul este NU.

Acest program pentru creare site web nu este până la sfârșit userfrendly. Chiar și proiectanții de site-uri cu experiență pot avea greutăți la utilizarea funcțiilor mai avansate. Reiese din faptul că funcțiile se află în diferite părți ale ecranului. Nu este ușor să te orientezi. Este nevoie de ore de lucru în Webflow pentru a înțelege unde se afle funcțiile necesare.

Suplimentar este foarte greu să modifici dimensiunile și poziția elementului pe pagină. În final lucrul în Webflow este destul de complicat, migăloasă în comparație cu alte programe de genul dat.

Din grupa programelor pentru creare site de prima clasă (tehnic, funcțional, …) Webflow este cel mai puțin intuitiv. Programele asemănătoare sunt foarte simple în utilizare, iar explorarea acestora necesită mai puțin timp. Nu este vorba doar de simpli utilizatori care pur și simplu doresc să lanseze un site. În interfața Webflow se pierd chiar și web designeri experimentați.

Prețurile planurilor sunt înalte. Din păcate acestea trebuie achitate pentru a obține acces la setările SEO. Fără planurile achitate nu poți avea acces la toate funcțiile site-ului tău.

Elasticitatea și funcțiile accesibile

Lista funcțiilor accesibile face într-adevăr impresie:

 • Text în 1 din 6 șabloane (de la text obișnuit până la articole cu imagini, …)
 • Fișiere grafice
 • Fișiere multimedia (video, mp3)
 • Formulare
 • Pictograme
 • Integrațiile cu stațiile de radio online
 • Checkbox
 • Meniuri
 • Tabele
 • Hărți Google
 • Module social media (Facebook, Twitter)
 • Slider, lightbox și alte forme de galerii
 • Conținut dinamic
 • Butoane
 • Adăugarea codului HTML propriu

Această listă este impunătoare – există foartepuține platforme care oferă posibilități asemănătoare (WIX, WebWave) dar editarea majorității elementelor necesită experiență. Utilizatorii vor găsi complicate atât amplasarea funcțiilor cât și modul în care funcționează setările.

Poziționare: cum arată SEO și analitica în Webflow

Site-ul îndeplinește toate cerințele pe care le putem imagina. Titlul site-ului, meta descrierea. Autorii programului pentru creare site web au oferit chiar și posibilitatea de a indexa subdomeniile. Însă, din păcate toate aceste funcții sunt accesibile doar în planurile cu plată. Planul gratuit cu include nici o funcție SEO.

Desigur Webflow oferă posibilitatea de a adăuga codul Google Analytics, ceea ce reprezintă uns standard în ziua de azi.

După crearea site-ului poți introduce celelalte date SEO (descriere, titlu și alți parametri). Modificările pot fi setate atât pentru întregul site cât și pentru subpagini selectate. Webflow permite crearea fișierelor Sitemap și Robots.txt.

Webflow din păcate nu oferă posibilitatea de a seta etichete Alt-tag și denumirea imaginilor.

Vezi cum se clasează Webflow în comparație cu alte programe pentru creare site.

Suportul tehnic a programului pentru creare site, Webflow

Suportul tehnic Webflow reprezintă într-adevăr niște trepte înalte și abrupte.  Webflow include o mulțime de funcții complicate, deci la sigur vei avea nevoie de ajutor. Desigur Webflow oferă suport, însă accesul la acest suport depinde de planul cumpărat.

Majoritatea utilizatorilor dețin planul gratuit, ceea ce înseamnă ajutor doar prin intermediul forumului. Dacă ai cumpărat planul de bază, poți să contactezi autorii programului prin mail. Doar achiziționarea unui din cele mai scumpe planuri îți garantează tratarea prioritară a întrebărilor tale. Vom prezenta datele analizei prețurilor mai târziu.

Webflow deține o bază de tutoriale foarte desfășurată, care descriu cele mai specifice aspecte ale funcționării programului pentru creare site web. Aceste tutoriale sunt împărțite în compartimente și datorită acestui fapt este mai ușor să te orientezi în editor. Toate tutorialele sunt scrise în limba engleză.

Trebuie să menționăm că de fapt întregul suport tehnic are loc în limba engleză.

După cum afirmă compania, programul Webflow este folosit de 750 mii de utilizatori (!). Din această cauză, oricât de mare nu ar fi departamentul suport, întârzierile în oferirea răspunsurilor este ceva firesc.

Politica de preț

Programul pentru creare site-uri Webflow oferă 8 planuri, în care doar 1 este gratuit. Prețurile celorlalte sunt exprimate în dolari – de la 12 la 35 USD pe lună (dacă achiți în avans pentru întregul an). Cu alte cuvinte acest cost practic de la 40 la 120 de RON-i pe lună.

Care este diferența dintre planuri?  Sunt câteva: numărul de proiecte pe care le putem publica, accesul la suportul tehnic și volumul traficului pe site.

Prețurile în comparație cu alte programe pentru creare site web sunt înalte. Să fim sinceri – este un aspect important. În special că nu este un program ușor de folosit.

Dezvoltarea programului de web design profesional Webflow

Webflow este în continuare un lider între programele pentru creare site web, din această cauză funcțiile lui sunt permanent dezvoltate. În fiecare an cerințele pieței și a utilizatorilor cresc. Însăși compania comunică foarte clar că programul pentru creare site web este dezvoltat special pentru web designeri profesioniști.  Din această cauză modificările programului sunt implementate frecvent, regulat. Un lucru interesant poate fi faptul că programul amplasează pe site-ul propriu informații despre funcțiile viitoare care urmează să fie implementate.

Webflow activează foarte bine în rețelele de socializare, iar autorii programului dețin și un blog propriu. Articolele țin de crearea site-urilor, celor mai noi tendințe și direcțiile de dezvoltare a internetului. Într-adevăr veți găsi multe link-uri și recomandări utile.

Pe fanpage-ul Webflow de pe Facebook publicațiile apar frecvent. Este o chestie normală – programele pentru creare site web au de obicei pofile active. Ceea ce diferențiază Webflow este activitatea de pe Twitter și YouTube. Materialele care apar aici sunt într-adevăr valoroase.

Concluzii

Merită să folosești Webflow? Bună întrebare. La sigur oferă foarte multe posibilități – din start este clar că este un program pentru creare site web profesional.

Punctele slabe ale programului sunt: interfața prost proiectată, timpul lung (foarte lung) de a învăța platforma. Și întrucât timp înseamnă bani – va trebui să achiți ceva bani, cumpărând un plan premium pentru a avea acces la funcțiile SEO. La sigur nu aș recomanda acest program persoanelor pentru care timpul de creare a site-ului este important și nici celor care caută un program foarte optimizat. La fel nu vor recomanda acest program persoanelor care doar încep aventura cu proiectarea site-urilor, pentru că din start pot să-și piardă dorința de a-și dezvolta abilitățile în acest domeniu.

Cui îi recomandăm WebFlow? Designerilor web care deja de mult timp lucrează în domeniu și dețin deja multă experiență.

Vezi cum se clasează Webflow în comparație cu alte programe pentru creare site.