Cele mai importante browsere din 2021

(Last Updated On: August 27, 2021)

Browserele sunt programe standarde, gratuite și foarte accesibile. La prima vedere nu prea vezi diferență între ele. Pentru că de fapt este vorba de detalii. 

Mai jos voi descrie câteva, cele mai importante browsere în 2020 la care merită să atrageți atenția. Mai jos vom descrie câteva din cele mai populare browsere din România:

Conținutul articolului

  1. Google Chrome – liderul pieței.
  2. Firefox
  3. Microsoft Edge
  4. Opera
  5. Încheiere

Google Chrome – liderul pieței.

Acest browser implică următoarele avantaje:

Avantajul 1: Arata foarte bine, cu alte cuvinte navigarea pe internet cu ajutorul acestui browser nu este obositoare, chiar și după ore întregi.

Avantajul 2: Versiunea pentru smartphone a acestui browser este una din cele mai performante

Avantajul 3: Acest browser include o mulțime de extensii, care oferă foarte multe posibilități.

Dezavantajul acestui browser este că ocupă foarte multă memorie operativă, iar calculatorul poate devenit destul de neproductiv.

Firefox 

Aceasta este un browser foarte bine dezvoltat, și oferă foarte multe posibilități. Datorită acestui lucru acesta este unul din cele mai folosite browsere în România. Cele mai importante avantaje ale acestuia sunt următoarele:

Avantajul 1: Poți să nu te îngrijorezi că datele tale personale vor fi vândute. Firefox este un browser elaborat de Mozilla – o organizație nonprofit. 

Avantajul 2: Viteza de accesare a site-urilor a crescut considerabil în urma ultimilor actualizări

Microsoft Edge

Acesta este browserul lansat de MicroSoft ca o continuare a proiectului Internet Explorer. Acest browser include următoarele avantaje:

Avantajul 1: Accesarea site-urilor are loc destul de repede și nu creează probleme la acest capitol

Avantajul 2: Paginile web pot fi salvate pe calculator în formă de aplicație. 

Avantajul 3: Setările de confidențialitate a browserului sunt foarte clare, ușor de folosit și oferă în acest mod un plus de confort.

Dezavantajul îl reprezintă promovarea agresivă a acestui browser de către compania Microsoft. Dacă ai Windows, trebuie să ai și Microsoft Edge. Acest lucru este foarte iritant, neplăcut.

Opera

Acesta este un browser pentru cei ce au cel mai încetinit internet de pe lume. 

Un alt avantaj îl reprezintă sistemul VPN instalat direct în browser.

Încheiere

În încheiere aș vrea să subliniez, că deși în cea mai mare parte browserele oferă deja un sir mare de opțiuni standarde, există totuși diferențe în detalii. Și aceste diferențe sunt suficient de mari pentru ca să-i convingă pe utilizatori să prefere un anumit browser și nu altul.