Creare CV – realizarea unui portofoliu gratuit pe internet

(Last Updated On: August 27, 2021)

În trecut, noțiunea de „portofoliu” era asociată doar cu artiști precum pictorii, spre exemplu. În prezent, portofoliul capătă un sens mult mai larg și contribuie destul de mult la creare CV virtual reușit. Aproape toată lumea din industria creativă își pune amprenta în mediul online prin creare CV virtual, implicit pe realizarea unui portofoliu bine pus la punct.

Indiferent de domeniu, fie că este vorba despre arhitecți, designeri, fotografi, site-builderi sau nomazi digitali, toți cei care vor să-și promoveze serviciile și produsele, optează pentru creare CV virtual pentru potențialii clienți.

Pentru un potențial client, proiectele tale finalizate sunt cele mai interesante, așa că cel mai indicat este să le prezinți într-o formă virtuală – toate într-un singur loc.

Conținut articol:

  1. Portofoliu gratuit gata realizat – șablon de portofoliu
  2. Creare CV virtual într-un site-builder
  3. Aspectul unui CV/portofoliu virtual

Portofoliu gratuit gata realizat – șablon de portofoliu

Există platforme care permit să folosești un portofoliu gratuit gata realizat, însă astfel de portofolii sunt mai potrivite pentru amatori și începători în domeniul lor. În general sunt în engleză, au caracteristici destul de slabe și fiecare profil are același șablon. CV-ul tău se va pierde printre altele, deoarece pur și simplu nu va fi suficient de personalizat. 

În plus, mai există un minus destul de important – datorită utilizării unei platforme specifice pentru un profil de portofoliu deja realizat, impui în avans, fără să-ți dai seama, un grad mare de dificultate în lucru. Consecința poate fi o grafică de calitate inferioară și aspect mai puțin profesional al CV-ului creat, iar acesta este probabil ultimul lucru pe care ți-l dorești! Totuși, scopul portofoliului este de a scoate în evidență calitatea muncii tale.

Creare CV virtual într-un site-builder

Spre deosebire de platformele care îți pun la dispoziție un șablon de portofoliu deja format, într-un site-builder ai libertate deplină! Și un site-builder include șabloane gata făcute, dar îți oferă și posibilitatea de a crea propria pagină după cum îți dorești. Crearea unei pagini de la zero, care să reprezinte CV-ul tău virtual, aduce cu siguranță rezultate interesante.

Site-builderi precum WebWave și WIX, oferă o creație intuitivă și convenabilă, datorită capacităților uimitoare. Poți opta nu numai pentru creare CV, ci și pentru o pagină întreagă care să îți scoată în evidență atât abilitățile, cât și personalitatea. Astfel, potențialii clienți vor avea ocazia să-ți cunoască mai bine munca și… pe tine!

Aspectul unui CV/portofoliu virtual

Aspectul CV-ului/ portofoliului virtual este probabil cel mai important atu al tău, al muncii tale! Mai ales dacă este primul portofoliu, aspectul acestuia te va ajuta să nu ai doar un „sertar” într-un dulap imens plin de artiști similari cu tine. Vei fi o unitate complet separată, individuală și creativă, cu propria personalitate! 

Cu cât aspectul CV-ului este mai calitativ, cu atât vei avea oportunitatea de a prezenta lucrările tale într-o manieră mai profesională, iar acest lucru va atrage după sine și clienți, mai devreme sau mai târziu. Datorită funcțiilor oferite de un site-builder, poți arăta tuturor viziunea ta artistică. Design-urile nu vor rămâne fără ecou pe internet, ci dimpotrivă, vor face parte dintr-un întreg care te reflectă ca artist!În concluzie, datorită unui CV/portofoliu virtual profesional, nu vei mai fi perceput ca un amator, ci ca un profesionist care poate oferi publicului orice își dorește acesta. Iar pentru acest lucru, ai nevoie de cel mai bun site-builder, așadar accesează link-ul și alege-l pe cel mai bun!