Poate, atunci când ai apăsat click pe acest titlu, te-a intrigat faptul că cineva te învață, în 2022, cum să-ți faci un blog. Până la urmă, cine mai citește blog-uri, când tot content-ul merge într-o zonă concentrată pe video?
Dacă ai nevoie de un site web, te invit pe site-ul nostru să vezi cum poți crea unul simplu și rapid, cu ajutorul unui tutorial făcut special pentru începători. Blog-ul tău va prinde viață extrem de repede! Click aici pentru a vedea ranking-ul nostru!
Ei bine, deși content-ul video prinde foarte mult în ultima perioadă, asta nu înseamnă că blog-urile nu sunt încă extrem de importante pentru orice site web sau afacere. Atunci când ai un blog, poți evidenția, prin conținut educativ, importanța ta și a afacerii tale pentru industria din care faceți parte.
De asemenea, oricât de calitative ar fi video-urile tale, acestea vor ajunge foarte greu în top-ul Google pentru anumite cuvinte cheie, deoarece este de dorit o anumită densitate de cuvinte cheie în interiorul conținutului ce nu poate fi recunoscută de boți în interiorul videoclipurilor. Astfel, conținutul scris calitativ este încă răsplătit cu adevărat de către Google!
Totuși, până la conținut calitativ, ai nevoie și de un blog pe care să-l postezi, nu-i așa? Ei bine, de asta suntem aici! Hai să vedem cum trebuie să-ți faci un blog!
- Alegi un template pentru crearea blog-ului
- Personalizezi template-ul cu design-ul propriu
- Adaugă din start minim 5 articole proprii
- Realizezi câteva articole de tip pillar pages
- Publici articole constant
- Lucrezi la optimizarea SEO
- Testezi și dezvolți constant
- Concluzie
Alegi un template pentru crearea blog-ului
Dacă ai vizitat deja site-ul pe care ți l-am recomandat, ai văzut probabil web builderele pe care le recomandăm pentru a crea un site nou, mai ales ca un începător. După ce te-ai hotărât care este web builder-ul care chiar se potrivește pe stilul tău, ești nevoit să faci următorul pas – să alegi un template pentru crearea blog-ului.
Toate web builder-ele îți oferă opțiunea să faci un site web de la 0, fără template, însă de foarte multe ori acest caz ai nevoie de o inspirație, de o idee și nu o ai întotdeauna. De ce să nu profiți deja de un design creat pentru site-urile ca tine?
Din toate template-urile, sunt sigur că o să găsești ceva pe placul tău, care să se potrivească atât ca funcționalități necesare pentru blog-ul tău, cât și ca design!
Personalizezi template-ul cu design-ul propriu
Bun, ți-ai ales template-ul perfect pentru site-ul tău web și pentru blog-ul tău. Acum vine întrebarea – cum îl personalizez, ca să arate cât mai mult precum ceea ce-mi doresc eu de la un blog?
Primul pas ar fi să populezi site-ul web cu elemente de design care aparțin doar companiei tale – logo, motto etc.
Apoi, un alt pas important ar fi alegerea unei scheme de culori. Nu prea multe: 2-3 culori care să se completeze și cu ajutorul cărora să poți realiza un produs finit de care să fii mândru!
Apoi, trebuie să adaugi și favicon-ul blog-ului tău – favicon-ul este logo-ul mic care se observă în bara ta de browser!
Pozele trebuie, de asemenea, să fie ale tale sau niște imagini stock, de pe diferite site-uri precum unsplash sau pixabay. Fii sigur că menționezi sursa de unde ai luat pozele – așa e cel mai bine pentru toată lumea.
Adaugă din start minim 5 articole proprii
Ar fi bine, dacă se poate, chiar la lansarea blog-ului tău să existe deja minim 5 articole proprii, scrise de tine. Acestea pot fi articole de început. Într-unul din ele, poți menționa misiunea blog-ului și ce tip de conținut plănuiești să scrii pe acesta. Un alt articol poate fi de tipul Știai că despre viitorul tău blog.
Apoi, poți începe cu articolele educaționale, prin intermediul cărora vrei să sporești interesul și impactul blog-ului tău asupra viitorilor tăi utilizatori și să aduci cât mai mulți din aceștia, prin marketing tradițional, la tine pe website!
Cele 5 articole trebuie să fie foarte bine optimizate, cu imagini clare, calitative, dar nu prea mari ca dimensiune, pentru a nu îngreuna load time-ul blog-ului tău.
Realizezi câteva articole de tip pillar pages
Un alt truc pe care trebuie să-l aplici atunci când faci articole pe un blog este conceptul de pillar pages. Să spunem că ai un blog despre gătit. Un pillar page extrem de bun aici ar fi Instrumente de gătit necesare în orice bucătărie.
În acel blog, scrii efectiv toate instrumentele de gătit despre care tu crezi că ar face viața unui bucătar mai ușoară. Un articol de tip pillar ar trebui să depășească 2000 de cuvinte pe puțin, deoarece este un articol exhaustiv despre toate instrumentele de care are nevoie un bucătar.
Dacă nu ți-ai dat seama din exemplu, când vrei să creezi un pillar page, îți alegi un topic principal și scrii despre acesta tot ce trebuie să fie scris pe un blog. Apoi, când scrii articole mai mici, pui tot timpul link-ul către articolul mare pe anumite cuvinte cheie. În acest mod, îi arăți motorului de căutare că ești un expert în domeniu și că ești capabil să oferi informații de calitate superioară!
Publici articole constant
După ce ai realizat măcar 2 articole de tip pillar page, e timpul să publici articole constant. Acestea pot fi articole scurte, de 500 de cuvinte, prin care te concentrezi pe un singur cuvânt cheie important și-l dezvolți cât de mult posibil.
Ce e crucial în cazul acesta pentru tine este cuvântul constant. Doar dacă publici articole constant Google te va aprecia și îți va scoate site-ul și mai mult în față!
Lucrezi la optimizarea SEO
Un alt factor important dacă vrei ca blog-ul tău să fie descoperit și să primească atenția pe care o merită este optimizarea SEO a propriului tău site web. Aceasta presupune includerea, în meta-titluri și meta-descrieri, a cuvintelor cheie. De asemenea, SEO-ul se îmbunătățește și dacă site-ul tău este optimizat pentru mobil.
Un alt factor important este autoritatea domeniului tău. Pentru a crește această autoritate, poți să te oferi să scrii și pentru alte blog-uri, care apoi să ofere link-uri către blog-ul tău! În acest mod, poți să le arăți atât altor utilizatori, cât și motoarelor de căutare, că site-ul tău chiar merită vizitat.
Testezi și dezvolți constant
Totul pare pus la punct, nu-i așa? Pentru moment, setup-ul tău este destul de bine realizat încât poți să te bucuri de el și poți scrie, cu drag, blog-uri. Totuși, dacă vrei să schimbi orice, trebuie să te asiguri că mai întâi testezi și dezvolți constant propriul website, ca să te asiguri că schimbarea nu te va afecta.
Concluzie
Crearea unui blog nu este greu de realizat. Din contră, probabil blog-ul este cel mai ușor website de creat, mai ales că există atât de multe posibilități. Tot ce rămâne de făcut acum este să-ți creezi blog-ul! Hai pe site-ul nostru web să-ți alegi cel mai bun website builder pentru tine!
Dă click aici pentru a descoperi soft-ul care ți se potrivește cel mai mult nevoilor tale!