SimpleSite [Recenzie]

(Last Updated On: January 21, 2022)

Despre SimpleSite

Platforma, are câteva versiuni de limbă, însă versiunea română lipsește. Eu am lucrat cu versiunea engleză, cea de bază. Mai bine spus americană. Nu este vorba doar de imaginea castorului ci de asemenea și de întregul stil al site-ului, care deși puțin demodat, este foarte aproape de cultura americană de DIY (eng. Do It Yourself 𑁋 fă-o singur) și de business.

Însăși compania SimpleSite este situată în Danemarca, deci se subordonează legislației UE.

Ușurința utilizării

Nu am întâlnit prea multe probleme la acest capitol. Toate funcțiile necesare sunt l-a îndemână, la suprafață și nu este necesar să umbli s[ cauți mult pentru ale identifica. Da la început ai nevoie de ceva timp pentru a te orienta, însă în după prima oră de lucru, te simți ca acasă. Plus că ai o listă de sugestii în secțiunea de ajutor.

Funcții

La capitolul funcții pot spune că este destul de OK pentru un business mic. Da știu, că un business mic este de fapt o noțiune destul de largă, însă după cum spune denumirea SimpelSite, poți crea foarte ușor un site simplu.

Dacă dorești să care sunt platformele care oferă cele mai avansate funcții vezi ranking-ul acesta.

Dacă este să vorbim la concret, avem următoarele posibilități pe care le poți implementa pe site-ul tău:

  • Poți adăuga pe site imagini și galerii cu imagini
  • Poți implementa filme video
  • Texte și titluri pe care le poți formata ca aliniere
  • Modul de social media sharing
  • Hartă Google
  • Modul de e-commerce

În ceea ce privește aspectul grafic, avem de a face cu un mecanism de opțiuni. Deci nu poți lucra în blocuri. De pixel perfect nici nu amintesc.

Șabloane

Numărul de șabloane pe care la-m găsit este destul de limitat.

Important, este că nu am găsit opțiunea de crea un alt site în baza unui șablon. Sistemul m-a limitat, doar la site-ul la care lucrasem. Din perspectiva mea ca utilizator arată ca o constrângere. Însă bănuiesc că intenția dezvoltatorilor era de a forța focusarea utilizatorului asupra creării site-ului propriu.

Planul Gratuit

Planul Gratuit este accesibil doar pentru 30 de zile. Ceea ce în practică înseamnă 4 weekend-uri deci este destul de mult, dacă să raportăm această perioadă la simplitatea cu care se creează un site în SimpleSite.

Politica de prețuri

Planul Pro are prețul de 14,95 EUR pe lună ceea ce înseamnă cam peste 75 de RON / lună (la cursul valutar de pe data scrierii articolului). Dacă este să alegem opțiunea achitării pentru 1 an în avans, ne va costa aproximativ 55 de RON / lună (la cursul valutar de pe data scrierii articolului). Planul E-commerce, este cam de 2 ori mai mult.

Concluzia mea este că autorii platformei țintesc piețele țărilor cu venituri mai mari de cât cele din România.

Concluzie

Programul mi s-a părut destul de specific. Da, funcțiile sunt destul de limitate și să-i spunem de-a dreptul există o anumită distanță față de programele din topul clasamentului nostru. Însă pe de altă parte am simțit o anumită grijă față de mine ca utilizator.

Îți recomand să vezi rankingul programelor pentru creare site-uri web gratuite pentru a vedea cum se clasează SimpleSite în raport cu celelalte programe.