Întrebări frecvente înainte de creare site web [FAQ]

(Last Updated On: May 31, 2022)

Dacă ai o afacere în mediul offline și vrei să te dezvolți rapid, ai nevoie de o prezență puternică în mediul online. Pentru a deveni vizibil în acest nou mediu digital, ar trebui să îți creezi un site are să te reprezinte și care să-ți vândă produsele sau serviciile mai bine decât ai putea-o face tu sau fără implicarea ta directă. Va servi drept un spațiu în care vizitatorii vor afla lucruri despre tine și vor decide dacă vor să cumpere sau să colaboreze cu tine. Pentru rezultate bune, vei avea nevoie de servicii de creare site web cu maximă atenție la detalii.  

Chiar și atunci când vrei să îți clădești un brand personal în mediul digital, ai nevoie de o puternică prezență în online, mai ales să ai un site. Site-ul personal sau cel de prezentare reprezintă doar punctul de plecare. Probabil că ai o mulțime de întrebări legate de crearea unui astfel de site. De aceea, am creat acest ghid care să răspundă la întrebări legate de creare site web cu maximă informație. 

Conținut:

  • Cum pot crea un site gratuit
  • Ce reprezintă mai exact un program pentru creare site web de tip website builder
  • Pot obține un domeniu gratuit?
  • Unde pot înregistra /cumpăra domenii?
  • Cât costă un site?
  • De unde iau ideea pentru crearea unui site de prezentare?

Cum pot crea un site gratuit?

Dacă ai nevoie de un site și te întrebi cum să faci o pagină web, dar nu ai resursele financiare potrivite pentru a angaja pe cineva să ți-l creeze sau a cumpăra un template de site plătit, ai mai multe opțiuni pentru a crea un site gratuit în cel mai scurt timp. Există o mulțime de platforme care te ajută atunci când nu ai fonduri pentru a-ți cumpăra hosting și un domeniu al tău prin servicii gratuite. 

O opțiune facilă și eficientă care se află la îndemâna oricui este aceea să apelezi la un site de tip website builder. Acest site poate fi folosit și fără cunoștințe de programare sau web design. Nu trebuie să ai cunoștințe de IT deloc. Totul se face din modul vizual, doar alegi cum vrei să arate propriul site. Este foarte ușor de folosit și vei avea site-ul pregătit mai repede decât ai crede.   

Ce reprezintă mai exact un program pentru creare site web de tip website builder?

Pentru a crea un site ]n România poți să utilizezi un program de tip website builder, adică o platformă extrem de prietenoasă cu utilizatorul și foarte ușor de folosit care te ajută să ai propriul site gata să fie lansat în materie de câteva ore sau chiar minute dacă lucrezi rapid și știi exact de ce ai nevoie. 

Cu ajutorul unui website builder, nu ai nevoie de cunoștințe de programare sau web design pentru a crea un site, ci vei folosi butoanele pe care le ai la dispoziție pentru a alege ce vrei să conțină viitorul tău website. Adică prin drag-and-drop vei putea crea rapid un site pentru tine sau clienții tăi. Ai la dispoziție o mulțime de template-uri de la cele simple pe care le poți crea rapid pentru tine și cele sofisticate pe care le poți crea pentru clienții tăi, chiar și dacă ești agenție de web design. 

Pot obține un domeniu gratuit?

Dacă vei alege să utilizezi o platformă de website builder gratuită vei putea obține chiar și un domeniu gratuit pe care îl poți folosi cum dorești. Mai mult de atât, vei putea partaja linkul cu prietenii și cunoștințele tale pentru a-ți face cunoscut site-ul și produsele sau serviciile pe care le oferi. 

De asemenea, prin intermediul acestui domeniu gratuit vei putea testa designul, conținutul și UX-ul site-ului înainte de a-l lansa pentru utilizatori. Vei putea verifica tot timpul dacă site-ul funcționează, cum se vede pe diverse ecrane și cu anumite elemente selectate. 

Unde pot înregistra /cumpăra domenii?

Dacă te interesează cum poți cumpăra domeniu, află că prin intermediul platformei de website-builder poți achiziționa un domeniu pe care să îl utilizezi mai departe drept site personal. Chiar după ce ai cumpărat un domeniu, ai nevoie de optimizare seo site pentru a primi trafic de pe motoarele de căutare. Fără trafic, totul a fost în van și nu vei avea conversii. Cine creează site-uri doar pentru sine, nu pentru conversii? 

Cât costă un site?

Aici prețurile variază în funcție de domeniul pe care îl dorești, de extensia site-ului (.com, .ro, .org, .co.uk). Cele mai căutate extensii sunt cele .com deoarece oferă acces și vizibilitate în rândul utilizatorilor din întreaga lume. Astfel ai acces la un public mai larg decât dacă ai alege extensia .ro, de exemplu. Extensia .org este folosită în general de către organizațiile de tip ONG sau de către instituțiile de stat, mai rar, mai puțin de către utilizatorii individuali, de rând. 

Pe lângă domeniu, mai ai nevoie de hosting și apoi de crearea site-ului în sine. Nu mai vorbim de administrare site dacă ai nevoie de site de prezentare. Crearea unui site în sine este una, dar administrarea este alta și nu se poate una fără cealaltă, ambele sunt la fel de importante. 

De aceea, dacă nu îți permiți un domeniu plătit și hosting propriu, poți alege să creezi un site pe o platformă de website-builder gratuită care îți pune la dispoziție o mulțime de caracteristici și template-uri din care să alegi ce-ți place și ce ți se potrivește.   

De unde iau ideea pentru crearea unui site de prezentare?

Atunci când îți dorești un site, dar nu știi exact de ce ai nevoie și ce îți place, te poți inspira din alte site-uri: site-uri ale unor persoane pe care le admiri sau site-urile competitorilor tăi. Este important să știi ce îți dorești de la un site, ce obiectiv are, dar mai ales cum îți dorești să arate, pentru ce cuvinte cheie vrei să îl optimizezi, ce tip de conținut vrei să postezi etc. 

De aceea, este bine să iei o agendă și să scrii pe hârtie tot ce îți trece prin cap pentru a avea o imagine mai clară a dorințelor și idealurilor tale. Ideile din minte pot părea neclare și prea multe, dar pe hârtie, negru pe alb le vei vedea mai bine și vei putea alege ce lași și ce tai de pe listă. Este o metodă bună de a obține claritate în orice domeniu al vieții tale, în orice moment și oriunde te-ai afla. 

De asemenea poți opta pentru un template care îți va da o bază atât ca funcționalitate cât și ca design. Vezi link-ul dat, alege o platformă pentru creare site de tip website builder și creează-ți site-ul propriu.