Cât de bine poate fi promovat în căutările Google un site creat cu ajutorul unui website builder

(Last Updated On: October 20, 2021)

Una din dilemele oamenilor care-și creează un site web cu ajutorul unei platforme de website builder este optimizarea SEO. Mulți cred că optimizarea SEO este acest concept extrem de complicat, pe care doar programatorii sau oamenii de marketing pot să-l înțeleagă. Nimic mai greșit!

Dacă ai nevoie de o platformă de tip website builder, te invităm să vizionezi rank-ul nostru și să vezi care dintre platformele prezentate ți se potrivesc ție și nevoilor tale. Te invităm să vizitezi ranking-ul nostru acum!

Optimizarea SEO poate fi înțeleasă de oricine își dorește acest lucru. Motoarele de căutare vor ca site-ul tău, dacă este calitativ, să ajungă cât mai sus în rezultatele viitorilor tăi clienți. Totuși, deși este posibil ca toți să înțelegem optimizarea SEO, asta nu înseamnă că toți o și aplicăm. Mulți ne cramponăm în probleme de design al site-ului web sau al logo-ului și spunem că nu ne putem apuca de optimizarea SEO a site-ului nostru până nu rezolvăm aceste probleme.

Ei bine, ce ai spune dacă ți-aș prezenta, prin argumente concrete, faptul că nu are nicio legătură modul în care se prezintă site-ul tău din punct de vedere vizual cu optimizarea SEO a acestuia?

Hai să vedem!

  1. Nu contează neapărat site-ul web, ci alte chestiuni
    1. Backlink-urile pentru SEO
    2. Conținutul
    3. Partea tehnică a site-ului tău web
  2. Ai grijă la concurența ta și la cuvintele cheie cruciale
  3. De ce contează, cu adevărat, o platformă de website builder pentru SEO?

Nu contează neapărat site-ul web, ci alte chestiuni

În primul rând, motoarelor de căutare nu le pasă atât de tare arată site-ul tău. Google este extrem de obiectiv atunci când recomandă site-uri web. 

Cel mai important factor nu este contrastul sau alte chestiuni de design. Dacă contrastul de pe background-ul site-ului nu este neapărat cel corect, Google nu te va pedepsi atât de tare, deoarece lui îi pasă dacă site-ul web se va încărca la fel de repede și pe mobil sau dacă utilizatorii care au diferite deficiențe pot să aibă o experiență cât mai plăcută! De asemenea, mai contează și:

Backlink-urile pentru SEO

Atunci când ai un site web nou, Google nu te cunoaște. Ca să faceți cunoștință, el trimite constant niște roboței, care-ți analizează site-ul. Acei roboței sunt împânziți pe tot internetul, analizând constant miliarde de site-uri web. Astfel, atunci când un site web scrie ceva despre tine și prezintă un link către site-ul tău, roboțeii transmit direct către Google că site-ul tău este de încredere.

Backlink-urile acestea sunt extrem de importante pentru orice site web la început, deoarece ele arată Google că site-ul tău prezintă încredere și merită să fie vizitat de mai mulți utilizatori, astfel recomandându-l mai departe.

Atunci când cauți noi backlink-uri, orientează-te spre site-uri web cât mai de încredere, vechi, care sunt prietene cu Google de ceva timp!

Conținutul

O altă chestiune de optimizare SEO mult mai importantă decât website-ul tău este conținutul de pe acesta! Practic, cuvintele cheie sunt cruciale dacă vrei să ajungi cât mai sus în rank-urile Google pentru anumite căutări! De ce?

Dacă site-ul tău conține, în locuri cheie (titlu, subtitlu, prima pagină) cuvântul “Restaurant Pizza Alba-Iulia” atunci există șansele ca Google, atunci când primește din partea unui utilizator cerința să găsească un restaurant în Alba Iulia, site-ul tău va ajunge sus în căutarea respectivă!

De asemenea, ar trebui ca ceea ce scrii să fie calitativ și să aducă oamenilor informații noi și calitative! Dacă am mers pe exemplul cu pizzeria, ai putea să oferi câteva băuturi care merg foarte bine la pizza pe care tu o vei servi caldă!

Partea tehnică a site-ului tău web

Nu în ultimul rând, partea tehnică a site-ului tău web este crucială. Un programator înțelege partea SEO și știe cum să optimizeze, dar tu crezi că știi cum să optimizezi această parte foarte bine?

Dacă nu, ai fi bine să colaborezi cu o platformă de tip website builder care este pregătită să îți rezolve aceste probleme. O platformă capabilă de așa ceva este o platformă care nu te pune pe tine să înveți cod sau să instalezi diferite plugin-uri pentru funcționalități de bază! Important este să alegi o platformă mai performantă.

Ai grijă la concurența ta și la cuvintele cheie cruciale

Un alt factor mai important din perspectiva optimizării SEO este concurența ta și modul prin care aceștia acționează. Dacă ei nu fac deloc SEO, norocul tău – ai cale liberă spre un nou domeniu! Dacă ei fac totuși SEO, ceea ce este destul de posibil, atunci îți recomand să te gândești la o tactică mai sofisticată.

Idea este că rezultatele obținute și efortul necesar pentru a le obține depinde totuși mult de concurență.

De ce contează, cu adevărat, o platformă de website builder pentru SEO?

O platformă de tip website builder contează extrem de tare deoarece, în primul rând, te ajută să-ți construiești site-ul corect din primul moment. Site-ul tău web va fi unul optimizat SEO, responsiv, creat pentru utilizatori și pentru motoare de căutare, nu pentru ego-ul propriu. O platformă de tip website builder știe de ce au nevoie utilizatorii și le oferă exact ce au nevoie, nimic mai mult, nimic mai puțin.

Problema cu unele platforme e că nu au introduse funcționalitățile necesare direct în codul site-urilor web. Astfel, utilizatorii sunt obligați, atunci când creează un site web, să descarce și să instaleze anumite plugin-uri, care aduc acelui site niște funcționalități de bază.

Problema cu acestea e că îngreunează site-ul extrem de tare și-l fac să se încarce mult mai greu, ceea ce cauzează probleme în ochii motoarelor de căutare. De asemenea, unele platforme de tip website builder care nu sunt profesioniste creează și pagini în gol, deoarece așa le propune template-ul. Astfel, atunci când termini de creat site-ul, te trezești cu alte 5 pagini care nu știi de unde au apărut și ce ar trebui să faci cu ele.
Ai nevoie de o platformă de tip website builder pentru site-ul tău și optimizarea SEO a acestuia? Uită-te în rankul nostru și alege-o pe cea potrivită pentru tine și nevoile tale!