WordPress este probabil una din cele mai populare platforme de creare site-uri web disponibilă online. Avantajele WordPress pot fi văzute, la o primă vedere, ca fiind extrem de numeroase și folositoare pentru oricine, însă la o a doua ocheadă asupra platformei, îți poți da seama că platforma WordPress nu e construită pentru oricine.
Dacă nu ai cunoștințe de web design, poate că WordPress nu e neapărat cea mai bună soluție pentru tine. Vezi aici mai multe detalii despre platformele de creare a site-urilor web disponibile, mai ales dacă ești începător.
Platforma WordPress, deși extrem de cunoscută, poate părea complicată. Avantajele WordPress sunt multiple, însă sunt în general rezervate pentru persoane care au deja experiență în ale web design-ului sau web development-ului.
Există, bineînțeles, momente în care avantajele WordPress sunt potrivite pentru oricine își dorește să aibă un site web. O să le discutăm pe acestea, cât și câteva cazuri în care platforma WordPress nu este potrivită pentru tine, în articolul de azi!
- Care este specificul platformei WordPress?
- 3 cazuri când platforma WordPress este potrivită
- Buget mare, care îți permite să beneficiezi de serviciile unor specialiști
- Ai cunoștințe de programare profunde
- Când vrei să te extinzi în zona de web development
- Când să nu folosești platforma WordPress
- Când nu vrei să înveți programare
- Bugetul tău este unul limitat
- Ai nevoie de un site web într-un timp scurt
Care este specificul platformei WordPress?
Platforma WordPress este, la bază, o platformă open-source cu ajutorul căreia orice persoană poate crea un site web de la 0. Aceste platforme sunt, în general, foarte capabile pentru diferite motive, însă fiind open source înseamnă că nu va sta nimeni să-ți explice cum să le folosești.
Bineînțeles, există pe net tutoriale cu modul în care poți realiza un website în WordPress, însă majoritatea sunt pentru pagini de prezentare extrem de simple. Nu te lăsa păcălit de clasicele tutoriale: ”Website WordPress în 15 minute”. Da, se poate, dar nicidecum nu vei obține un site capabil să rankuiască pe Google sau să primească clienți.
O platformă open-source are menirea să ofere tuturor utilizatorilor aceeași bază de lucru, fără diferențe. Totuși, utilizatorii primesc doar platforma de lucru, fără niciun suport adițional. Acest lucru poate fi problematic atunci când îți dorești ajutor din partea unor oameni care lucrează chiar la platforma respectivă.
Specificul platformei WordPress este, în general, orientat spre specialiști. Aceștia știu ce trebuie să facă și nu au nevoie de un ajutor pentru a crea un site web. Web designerii și web developerii preferă WordPress datorită ajustabilității și scalabilității, însă pentru aceste lucruri, trebuie să ai experiență IT…iar mulți dintre noi nu o avem.

3 cazuri când platforma WordPress este potrivită
După cum v-ați dat seama, există totuși cazuri în care platforma WordPress este potrivită pentru crearea unui site web. Mai jos o să citiți 3 din aceste cazuri:
Buget mare, care îți permite să beneficiezi de serviciile unor specialiști
Dacă ai o afacere care există deja în piață de ani buni și aduce constant venit, atunci bugetul tău de creare a site-ului web ar trebui să fie unul impresionant. Dacă ai câteva mii de euro de cheltuit pentru site-ul web, atunci WordPress poate fi soluția.
După cum spuneam, WordPress nu trebuie plătit, însă specialiștii trebuie. Munca unor oameni care fac asta de mult timp (freelanceri, agenții de marketing) te costă, deoarece nu plătești doar timpul petrecut de acești oameni să-ți creeze site-ul – plătești și cunoștințele acumulate de aceștia de-a lungul vremii!
De asemenea, timpul până găsești o persoană sau o agenție disponibilă să lucreze pentru tine plus timpul până la livrarea proiectului pot să-ți împingă datele limită de lansare a site-ului web destul de mult în spate.
Ai cunoștințe de programare profunde
Programarea nu se învață cu una cu două. Nu poți să vezi un tutorial pe Youtube și să ai impresia că știi deja să lucrezi în WordPress. Cunoștințele de programare pentru a face un site web în WordPress trebuie să fie cel puțin de bază (HTML, CSS, JavaScript) dacă vrei ca site-ul tău să fie unul funcțional.
Totuși, dacă vrei ca un site WordPress să fie cu adevărat wow, ai nevoie să știi mult mai multă programare de atât. Nivelul de cunoștințe va da și complexitatea site-ului tău web!
Când vrei să te extinzi în zona de web development
Există multe persoane pentru care programarea devine din ce în ce mai interesantă. Cursurile de IT sunt la modă, iar dacă tu ești una din persoanele care vor să facă asta pe termen lung și ai început deja să faci site-uri web, WordPress poate fi o soluție interesantă pentru tine.
Un sfat pentru tine, atunci când vrei să-ți extinzi cunoștințele de web development, ar fi să nu-ți pui toate ouăle în același coș – nu învăța doar platforma WordPress, ci și alte platforme. Vezi aici o parte din platformele pe care le recomandăm noi!
Extinderea în web development e un pas important, iar curba învățării va fi una abruptă. Nu te lăsa descurajat!
Când să nu folosești platforma WordPress
Există, după cum ai preconizat, și momente în care folosirea platformei WordPress nu e recomandată! Hai să vedem care sunt acestea.
Când nu vrei să înveți programare
Programarea nu e pentru toată lumea. Unii dintre noi au alte job-uri sau pur și simplu ne dorim altceva de la viață. Nu toată lumea trebuie să știe programare, iar acest lucru este foarte bun pentru o piață cât mai diversă.
Astfel, dacă nu vrei să înveți programare, dar ai totuși nevoie de un site web din varii motive, WordPress nu e platforma potrivită pentru tine.
Bugetul tău este unul limitat
Bugetele limitate pot aduce probleme atunci când vrei să colaborezi cu specialiști pentru a-ți fi livrat un site web în WordPress. După cum am menționat deja, bugetele pot fi destul de mari atunci când discutăm despre un site web WordPress. Asigură-te că știi în ce te bagi înainte să începi crearea site-ului!
Ai nevoie de un site web într-un timp scurt
În aceeași notă, dacă ai nevoie de un site web în timp scurt, WordPress nu e soluția potrivită. Deși acesta dispune de template-uri de lucru, asta nu înseamnă că folosirea unui template îți va asigura și un site funcțional într-un timp scurt. Template-urile reprezintă doar baza de plecare, de acolo e mult de muncă!
Vrei să vezi rank-ul celor mai cunoscute platforme de creare a site-urilor web și să înțelegi care sunt avantajele și dezavantajele WordPress? Click aici.
Meta-titlu:Când îți recomandăm să alegi platforma WordPress
Meta-descriere: Platforma WordPress este potrivită pentru specialiști și antreprenori care dispun de bugete mari pentru crearea unui site web. Vezi detalii în articol.