WebWave – un tool online de web design pentru freelanceri și agenții [Recenzie]

(Last Updated On: January 24, 2022)

Am scris acest articol pentru cei care caută un tool online pentru crearea unor site-uri profesionale la comandă. Fie lucrezi într-o agenție de web design, fie ești un freelancer, ai nevoie de o platformă care pe de o parte îți va oferi posibilitățile necesare de a crea / optimiza SEO site-uri, iar pe de altă parte să colaborezi, să coordonezi lucrările de proiectare cu clienții într-un mod comod și eficient.

WebWave este o soluție de web design care și-a prezentat performanțele sale în proiectarea site-urilor web și pe care am ales-o pentru a analiza posibilitățile acesteia de a crea site-uri profesionale, la o scară mai largă.

Cuprins:

 • Lucrul în editorul de site-uri – interfața și UX
 • Funcții WebWave pentru dezvoltatorii de site-uri web
  1. Editarea site-ului de către o echipă întreagă.
  2. Panoul CMS
  3. Funcțiile White Label – promovează-ți brandul propriu
  4. Cumpărarea planurilor Premium la prețuri en-gros
  5. Taxarea simplă a clienților
 • Concluzii
  • Avantajele WebWave
  • Ce ne-a lipsit?
  • Cuvinte de încheiere

Lucrul în editorul de site-uri – interfața și UX

La prima vedere editorul de site-uri WebWave arată ca o un program de grafică. Utilizatorii care au lucrat în Photoshop se vor regăsi foarte repede în lucrul cu lista de straturi, setarea pozițiilor și a dimensiunilor în pixeli și alinierea ușoară a elementelor.

Pentru a crea primul site este suficient să folosești secțiunile din panoul ”Grupe de elemente”. Ca rezultat este foarte ușor să creezi o bază a site-ului pe care o poți ajusta – poți modifica dimensiunea elementelor, poziția acestora, poți adăuga elemente noi, care îți lipsesc și elimina ceea de ce nu ai nevoie. Poziția elementelor și dimensiunea acestora, după cum am menționat mai sus poate fi ajustată cu precizia de 1px – foarte simplu și repede.

Multe platforme de tip site builder oferă pur si simplu câteva opțiuni pentru setările elementelor. Platforma WebWave nu include constrângeri la acest capitol. Poți seta nuanța pe care tu o dorești și să ieși în afara opțiunilor setate.

Vedeți cele mai bune platforme de web design din România

WebWave oferă și posibilitatea de a folosi template-uri. Deși denumirea nu sugerează acest lucru template-urile WebWave la fel nu au limite la editare. Această opțiune se potrivește în special pentru persoanele care au nevoie să creeze foarte repede un site și să-l lanseze pentru a fi prezenți online cât mai repede. Ulterior site-urile create cu ajutorul template-urilor pot fi editate foarte ușor ca și cele create în baza opțiunii pagină web curată.

Mai jos în acest articol vom analiza funcțiile de creare a site-urilor pentru clienți – funcții care au fost dezvoltate pentru freelanceri și agenții de marketing.

Veți găsi informații detaliate despre posibilitățile generale ale platformei WebWave în acest articol. 

Funcții WebWave pentru dezvoltatorii de site-uri web

În această parte a recenziei noastre am descris 5 funcții ale platformei WebWave, care țin atât de crearea / editarea profundă a site-ului cât și de confortul colaborării cu clienții.

1- Editarea site-ului de către o echipă întreagă

Această funcție oferă 2 avantaje pe care le vom expune mai jos:

 1. Atunci când creezi un site profesional, la comandă ai nevoie de o abordare profesională – ai nevoie de participarea mai multor persoane care sunt specializate în domeniilor lor: grafician, specialist SEO, specialist UX și așa mai departe.
 2. Suplimentar clientul poate vedea cum au loc lucrările de proiectare a site-ului lui și solicita anumite corecții.

2- Panoul CMS

Panoul CMS reprezintă un sistem de administrare a conținutului. Cea mai simplă aplicare a acestui sistem este delegarea clienților rolului de a adăuga /edita conținutul de pe site: date de contact, articole de blog, … Editarea site-ului devine mai simplă, mai ușoară și mai rapidă.

Panoul CMS oferă 3 avantaje:

 1. Ai mai mult timp pentru lucru asupra site-urilor. Acest avantaj este extrem de important în special atunci când numărul de site-uri la care lucrezi crește și nu mai ai timp să faci toate modificările solicitate clienții.
 2. Clienții tăi obțin mai mult control asupra site-ului. De fapt editarea conținutului este o necesitate obișnuită, de rutină. De exemplu clienții din comerț pot avea nevoie de actualizări extrem de dese ale ofertei sale: produse noi, promoții noi, schimbarea condițiilor promoțiilor etc.
 3. Panoul CMS securizează procesul de editare conținutului. Ca administrator al site-ului poți bloca editarea prin panoul CMS a elementelor necesare sau dacă este necesar chiar și subpagini întregi. Clienții care au acces la site prin panoul CMS pot modifica conținutului site-ului fără să se teamă că vor încălca forma și ordinea / aranjarea elementelor. 

2- Funcțiile White Label – promovează-ți brandul propriu

Clienții și colaboratorii nu trebuie forțați să vadă logoul WebWave. De fapt poți seta pentru interfața platformei WebWave logoul propriu și propria adresă de domeniu.

Clienții îți vor vedea logoul și denumirea companiei la orice etapă a colaborării.

Site-urile create la fel vor avea la început o adresă de subdomeniu creată în baza domeniului companiei voastre. Dacă clienții vor dori conectarea domeniului lor atunci va fi suficient pur și simplu activarea planului Premium.

3- Cumpărarea planurilor Premium la prețuri en-gros

Planurile Premium oferă o serie de avantaje importante pentru lansarea site-ului. Este vorba despre certificat SSL, conectarea domeniului propriu și alte beneficii.

În WebWave obții posibilitatea de a cumpăra aceste planuri Premium la prețuri mai mici. Le poți activa doar atunci când ai nevoie. Să presupunem că ai cumpărat 3 planuri Premium la preț en-gros. Poți să le activezi pe rând pentru 3 site-uri pe care le lansezi consecutiv sau poți să le activezi pentru un singur site pentru ca acesta să fie deservit timp de 3 ani. 

Personal am cumpărat 20 de planuri premium și mi-au rămas în buzunar aproape 2 000 de lei – foarte avantajos.

4- Taxarea simplă a clienților

La acest capitol voi descrie 2 opțiuni:

 1. Prima opțiune este transmiterea directă a facturilor clienților tăi – cu această opțiune poți seta orice preț pentru client.
 2. A doua opțiune este transmiterea facturilor prin intermediul sistemului WebWave. Suma din factură va conține comisionul tău.

În ambele cazuri clientul nu va cunoaște care este prețul real al planului premium. Alegi opțiunea care ți se potrivește mai bine.

Concluzii

Avantajele WebWave ca tool online pentru dezvoltatorii web

WebWave este o platformă care conține multe funcții care simplifică crearea site-urilor, permite editarea profundă a acestora și facilitează colaborarea cu clienții. Reieșind din aceasta putem concluziona că WebWave este o platformă profesională. Cu ajutorul acesteia poți crea site-uri la o scară mare, într-un mod eficient.

Ce ne-a lipsit în WebWave ca instrument online de web design pentru freelanceri?

Pe lângă avantajele WebWave pe care le-am prezentat mai sus, în WebWave am întâlnit anumite constrângeri. Mai exact este vorba despre următoarele aspecte:

 1. În panoul CMS lipsește opțiunea creării noilor subpagini. Conform declarației personalului de la support, ”în prezent echipa WebWave lucrează la înlăturarea acestei constrângeri”.
 2. Prin intermediul panoului CMS nu poți edita conținutul elementului Player Video. Nu știu dacă este un bug sau dezvoltatorii acestui tool online au avut motive întemeiate pentru aceasta, dar personal consider că este o constrângere importantă.
 3. La fel utilizatorii sistemului CMS nu pot scrie comentarii cu referiri la diferite elemente / componente ale proiectului site-ului. La momentul actual, utilizatorii CMS pot doar să vadă cum arată proiectul, însă pentru a comenta trebuie să facă print-screen-uri.

Vedeți aici alte platforme de web design din România

Cuvinte de încheiere

WebWave este o platformă bine maturizată, bine optimizată, atât pentru crearea site-urilor cât și pentru colaborarea cu clienții. La fel nu pot ignora ritmul cu care această platformă se dezvoltă și cu care sunt înlăturate punctele slabe ale acesteia. 

Consider că este un instrument online de dezvoltare web interesant, care merită atenția freelancer-ilor și agențiilor de web design.