Cum creezi o pagină web, când nu ai idei?

(Last Updated On: August 27, 2021)

Cum faci o pagina web atunci când nu ai idei? Este o întrebare bună. De fapt foarte mulți utilizatori au această întrebare. În special cei ce au nevoie de un site, dar nu au idei cum să facă acel site, sau nu știu cum acest site trebuie să arate. Desigur: însăși idea despre un site web îți aparține ție, dar modul în care vei realiza acest site, este o poveste cu totul diferită. Dacă cunoști despre ce va fi pagina web, rămâne doar întrebarea cum faci site-ul, când nu ai idei cum trebuie să arate acesta.

Deci … cum faci o pagina web proprie

Da, este o întrebare bună.

La sigur, ai observat că scriem despre programe pentru creare site web, deci nu voi mai întinde: recomand programe de acest gen.  Dar întrucât ești interesat de această temă, dorești să știi nu doar ”în ce faci un site”, dar și ”cum faci o pagină web”.

Deci, … cum?

Când nu ai idei despre, cum trebuie să arate un site, pur și simplu merită să vezi cum fac acest lucru concurenții. Poate am exagerat cu concurența, dar o trecere cu vedere asupra ceea ce fac alții, te va ajuta să faci ceva propriu. Nu este copiere – este acumularea unei perspective care te ajută să faci ceva fain. Nu trebuie să fie o copie a paginii web, pur și simplu o aplicare a soluțiilor eficiente.

Ele te pot ajuta într-un mod considerabil la procesul de creare site web. În special, dacă merge vorba despre soluții practice și trick-uri care pur și simplu sunt eficiente.

Merită la fel să cauți articole de Webdesign, în special tendințe de web design. În prezent domină crearea paginilor web responsive. Proiectanții web tind spre a crea o pagină web simplă, ușor de folosit. Este o tendință foarte bună, dar realizarea ei face diferența.

Reține un studiu de acest gen este foarte util – vei vedea site-uri bune și vei afla ceva nou – și chestia aceasta te va ajuta.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site?

Vezi rankingul nostru!

De la început sau poate alegi unul din șabloane?

Când treci la chestii concrete, adică al crearea site-ului (proiectarea, amplasarea elementelor, planificarea structurii), merită să reții o chestie – cât mai simplu. Definirea clară a scopului elementelor pe site este importantă. Până la urmă utilizatorul trebuie să știe care-i treaba și ce trebuie să facă pentru a atinge scopul său.

Poți la fel să folosești unul din șabloane. Datorită lor programele pentru creare site web sunt populare ;). Însă trebuie să ții cont de o chestie – dacă nu cumva, câteva sute de șabloane nu sunt identice. La sigur știi că diferite site-uri au scopuri diferite. Pentru a atinge scopuri diferite, pagina web are nevoie de aranjare diferită a elementelor, elemente diferite și așa mai departe.

Altfel arată site-ul web a unei companii de transport și altfel arată site-ul unui restaurant. Trebuie să ții cont de acest lucru, când alegi unul din șabloane (dacă alegi opțiunea unui șablon).  Pentru că se poate întâmpla că vei petrece foarte mult timp alegând un șablon potrivit, când de fapt toate șabloanele sunt asemănătoare, pur și simplu au culori și imagini diferite. Reține: șabloanele trebuie să te ajute să creezi o pagină web pentru a atinge scopul Tău. Dacă pagina web creată în baza șablonului va avea un scop vag, atunci acesta nu este un șablon potrivit.

De ce nu merită să folosești șabloane?

Tempalte-urile au un avantaj enorm – îți permit să răspunzi la întrebarea cum faci un site web. Pur și simplu cineva s-a gândit cum să aranjeze elementele site-ului, ce subpagini va avea, lucruri care funcționează în cazul unui tip de site-uri concret. Iar tu trebuie doar să modifici imaginile, conținutul și să ajustezi site-ul pentru tine.

Concluzând – dacă nu ai nici o idee despre cum faci o pagină web, pur și simplu poți trage cu ochiul, la ceea ce fac alții (soluții interesante, pe care le poți implementa pe pagina web proprie) sau să folosești un șablon. De fapt ambele căi sunt ”cele mai potrivite”. Poți desigur să dai și o comandă de site, dar nu vei fi sigur dacă acel site ți se va potrivi. Sau dacă bugetul pe care-l deții va fi suficient.

Dacă decizi să faci singur un site, îți recomandăm programele pentru creare site.

Când vei prinde ceva cunoștințe despre site-ul pe care dorești să-l faci … alege unul din programe și treci la treabă.