Posibilităților programelor site-builder la care trebuie să atragi atenție

(Last Updated On: August 27, 2021)

Posibilitățile programelor pentru creare site sunt foarte diferite. Unele programe site builder oferă într-adevăr foarte multe posibilități și reprezintă instrumente profesionale de proiectare și întreținere a site-urilori. Alte programe oferă mult mai puțin, și pot fi numite ”Generatoare de site-uri” – pe lângă generarea site-urilor nu oferă nimic. Și în final observăm și programe care stau undeva la mijloc, oferă multe, dar unele chestii le lipsesc – sunt programe destul de practice.

În loc să mă concentrez asupra programelor concrete, voi înscrie cele mai importante posibiltăți care-ți vor permite să creezi un site web bun. Am luat cont de acest lucru atunci când am creat ranking-ul nostru a programelor pentru creare site.

Posibilitatea de a edita fiecare element în parte

Este unul din cele mai importante aspecte în aprecierea fiecărui site-builder – dacă este posibil în practică să edităm totul, sau doar ceea ce permite autorul șablonului.

Atunci când ai o idee pentru crearea site-urilor pe care o dorești să transferi spre un proiect din rețea, atunci dorești să reușești să faci acest lucru fără probleme.

Așa o problemă poate fi de exemplu amplasarea textului la 100% din lățimea ecranului. Și aceasta este doar una din probleme. Un program pentru creare site-uri bun, trebuie să permită editarea fiecărui element exact așa cum dorim, chiar și până la modificarea subsolului site-ului.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site? Vezi rankingul nostru!

Posibilitatea de a ieși în afara șablonului

Deși este o problemă asemănătoare, ca și în punctul precedent, merită să fie accentuat.

Multe program funcționează în baza unor șabloane. De multe ori posibilitățile de a edita aceste șabloane sunt limitate. Deși accelerează mult munca asupra site-ului, pot genera probleme mari pe parcurs.

Am scris deja despre aceasta într-un alt articol de pe site-ul nostru. În textul despre șabloane, vei găsi o descriere mai amănunțită a acestui subiect.

Poziționarea site-ului web

Poziționarea sau orice lucrări asupra optimizării site-ului pentru nevoile motoarelor de căutare este foarte importantă. Chiar dacă pentru tine nu e important să ajungi în top 3 ale rezultatelor căutărilor, merită să conectezi Google Search Console (pentru a urmări funcționarea site-ului) și să lucrezi asupra metatag-urilor, pentru a-și crea o imagine în rețea.

Poziționarea site-urilor în rețea depinde mult de posibilitățile programului site-builder. Începând de la chestii de bază ca editarea meta-tagurilor, până la chestii mai avansate ca metadatele și optimizare codului, a vitezei de încărcare a site-ului.

Poziționarea site-ului creată într-un program site-builder este mai mult ca posibil. Din această cauză merită să aflăm mai multe detalii despre posibiltățile SEO a programului specific.

Responsivitatea site-ului – dacă este posibil să optimizăm site-ul pentru dispozitive mobile

Exact – site RESPONSIV și nu mobil.

Aceasta este una din cele mai importante funcții ale programelor pentru creare site – crearea site-urilor responsive. În zilele de azi, aceasta nu este un trend, aceasta este un must have.

Multe programe pentru creare site permit creare site-urilor optimizate pentru dispozitive mobile. Acest lucru însă nu înseamnă că site-ul este afișat bine pe aceste dispozitive. Breakpoint-urile – adică lățimea ecranului în baza cărora sunt generate modurile corespunzătoare trebuie să fie bine selectate. Bine este când programul site-builder permite setarea elastică a acestor breakpoint-uri.

Din păcate nu toate programele permit așa ceva. Majoritatea oferă doar opțiunile de creare a site-urilor pentru Desktop și telefon mobil. Dina ceastă cauză este important să verificăm, dacă site-urile create de programul respectiv, sunt într-adevăr responsive.

Ușurința de editare a site-ului

Editarea site-ului reprezintă o posibilitate cheie a programelor site-builder.

Dacă vei întâlni probleme la editarea site-ului, atunci să știi că acest program nu este unul potrivit.

O interfață simplă, sau funcții bine denumite, determină de multe ori dacă ți se potrivește un anumit program sau trebuie să cauți altceva.

Care sunt cele mai bune platforme pentru creare site? Vezi rankingul nostru!

Interfață în limba română.

Versiunea română a programului este o chestie critică. În practică majoritatea programelor din ranking-ul nostru au interfața în limba română. Deși tutorialele sau serviciul de suport în limba română reprezintă o diferențiere.

Întrucât posibilitățile programului sunt importante, merită să cunoaștem cum le putem folosi.

Suportul utilizatorului în limba română este foarte importantă pentru cei ce doresc să facă un site și au probleme, au nevoie de ajutor din partea autorilor.

Posibilitățile de integrare (integrarea cu Google Analytics și așa mai departe)

Orice program pentru creare site trebuie să îndeplinească așa numitele ”Cerințe minime”. Desigur cu cât mai multe posibilități oferă cu atât mai bine. În ziua de azi devine importantă mărirea posibilităților site-ului prin integrarea cu servicii externe.

Poate arăta ca o funcție suplimentară, dar integrarea site-ului cu Google Analytics sau Google Search Console sunt lucruri de bază în ziua de azi. Nu fiece program pentru creare site permite la așa ceva. Merită să aflăm detalii despre aceasta.

Scalabilitate

Multe programe pentru creare site expun mesajul că poți crea un site frumos într-un timp foarte scurt. Nu avem nimic împotrivă acestui mesaj, pentru că multe programe site-builder permit acest lucru.

Însă problemele apar în momentul când, este nevoie să mărim site-ul. Și aici ajungem la concluzia că posibilitățile programului pentru creare site sunt la limită. De multe ori înțelegem că avem nevoie de trece în afara șablonului pe care-l folosim.

Problemele legate de scalare apar atunci când observăm că programul se încarcă mai greu, sau pur și simplu apare un mesaj care ne informează că am depășit numărul maxim de subpagini.

Funcții suplimentare

Pe lângă funcțiile de bază ca crearea site-ului web, programele site-builder permit mai multe. Crearea unui magazin online, folosirea ferestrelor modale, a interacțiilor, fișierelor de tip SVG – sunt doar un șir scurt de funcții care sunt importante pentru cei ce doresc să se ocupe de crearea site-urilor la modul cel mai serios.

Desigur, numărul acestor funcții suplimentare crește în fiece lună. Programele noi oferă posibilități noi. Uneori le expun mai mult alte ori mai puțin.

Și ține minte – fiecare dina ceste puncte sunt reflectate în ranking-ul nostru de programe pentru creare site. Pentru că posibilitățile programelor pentru creare site nu sunt de glumă.