Există o alternativă la WordPress? Da, există!

Probabil ți-ai pus cel puțin o dată această întrebare de-a lungul timpului, iar astăzi a venit timpul să primești un răspuns clar. Da! Există o alternativă la platforma WordPress! Există chiar mai multe alternative, nu doar una! :)

„ La vremea lui ”, WordPress a fost una dintre cele mai bune platforme pentru creare de site-uri însă, odată cu trecerea timpului, ca orice alt lucru, a început să se degradeze, să „ îmbătrânească ”. Sistemul prezintă din ce în ce mai multe dezavantaje și sunt din ce în ce mai vizibile. Din acest motiv, tot mai mulți utilizatori încep să caute o alternativă la WordPress, care să le permită să creeze și să ruleze site-uri de calitate.

Acest articol scurt și concis, nu a fost scris în scopul de a denigra platforma WordPress, ci pentru ca tu, utilizatorul, să cunoști dezavantajele acestei platforme și să știi că ai la îndemână și alte soluții pentru a crea un site web, care poate se potrivesc mai bine cerințelor și dorințelor tale!

Conținut articol:

 1. De ce să optezi pentru o alternativă la WordPress?
 2. WordPress – o platformă pentru creare site-uri, rămasă în trecut!
 3. Când nu trebuie să alegi WordPress?
  1. Stabilitatea redusă a site-ului creat în WordPress
  2. Editarea modului în care arată site-ul creat în WordPress.
  3. Securitatea site-urilor create în WordPress.
 • dacă alegi să schimbi WordPress cu o altă platformă de creare site-uri, îți vei putea personaliza aspectul site-ului/ blogului, fără să fie necesară  codificarea. În plus, vei economisi bani, pentru că te poți ocupa singurde personalizarea paginii tale și nu vei mai avea nevoie de ajutorul ( contra-cost ) al unui specialist;
 • îți vei putea observa site-ul în timp ce lucrezi la el, fără a fi nevoie să alternezi între panoul de administrare și site-ul propriu-zis;
 • spre deosebire de WordPress, alte platforme nu te mai obligă să îți bați capul cu găzduirea, securitatea, backup-uri, actualizări de plugin-uri și alte activități legate de configurația site-ului;
 • alte platforme păstrează prețul stabilit la început; nu vor exista investiții suplimentare precum extensii sau plugin-uri ori articole ce trebuie plătite suplimentar. Aspectul financiar este probabil, unul dintre cele mai importante elemente pe care le iei în calcul atunci când îți dorești să creezi un site web;
 • ai libertate deplină asupra aspectului site-ului dacă alegi să creezi pagina într-o altă platformă decât WordPress: sunt multe alte platforme pentru care, un site web, reprezintă mai mult decât o simplă afacere – reprezintă SEO de înaltă calitate, rezultatul final – un site cu aspect uimitor și, mai ales, o poziționare bună a site-ului în rezultatele căutării.

De ce să optezi pentru o alternativă la WordPress?

În continuare, îți prezint doar câteva dintre motivele pentru care ai putea să optezi pentru o alternativă la WP – sunt destul de importante și merită atenția ta:

WordPress – o platformă pentru creare site-uri, rămasă în trecut!

După cum am menționat anterior, este dovedit faptul că din ce în ce mai mulți utilizatori devin nemulțumiți de WordPress și renunță la această platformă, pentru a căuta ceva mai bun și mai ușor de utilizat pentru a-și crea propriile site-uri. Iar dacă pot face acest lucru fără cunoștințe de programare sau fără ajutorul unui specialist, atunci este și mai bine!

Simplitatea nu dă greș niciodată, indiferent de domeniu! De-a lungul timpului, s-a observat o scădere destul de semnificativă a interesului utilizatorilor, față de paginile web pe care le-au creat folosind WordPress. 

De ce? Pentru că restricțiile pe care le plasează platforma WP devin din ce în ce mai greu de evitat, iar lacunele suplimentare de securitate au devenit mult mai evidente – nu se pot ignora!

Tocmai din motivele menționate în acest articol, plus multe altele, îți recomand să optezi pentru o alternativă la WordPress. Dacă ai lucrat doar cu WP și nu știi ce altceva să alegi, am să-ți dezvălui două exemple de creatori de site-uri ce sunt populari la ora actuală printre utilizatori, iar clienții ce au ales să-și creeze site-urile cu ei, și nu cu WordPress, sunt extrem de mulțumiți de funcțiile ce au fost puse la dispoziția lor – WebWave și WIX. 

Aceste platforme nu doar garantează stabilitatea prețurilor, ci, mai ales, depășesc cu mult ( în multe privințe ), interfața WordPress care, în prezent, este relativ deficitară. Bineînțeles, ca orice altă platformă, nici cele date drept exemplu nu sunt „ fără cusur ” – au și ele dezavantajele lor însă, este dovedit faptul că sunt în continuă evoluție și își îmbunătățesc constant funcțiile și serviciile puse la dispoziția utilizatorilor.

Platforma WebWave s-a făcut remarcată în mod special printre utilizatori, pentru că le permite să vorbească în timp real cu creatorii ei și chiar le pot sugera acestora, implementarea unor funcții noi, care să le permită să-și optimizeze site-ul după cum doresc! În plus, WebWave pune la dispoziția utilizatorilor ajutor atât în limba română, cât și în engleză și poloneză.

Când nu trebuie să alegi WordPress?

Subliniez – scopul acestui articol nu este atacul platformei WordPress. Doresc doar să menționez că a trecut vremea când WordPress era răspunsul universal la orice întrebare. WordPress implică anumite constrângeri, care face această platforma mai specializată – potrivită doar pentru anumite tipuri de proiecte. Voi prezenta mai jos câteva din constrângerile pe care merită să le iei în calcul, atunci când decizi ce platforma alegi pentru crearea unui site.

Stabilitatea redusă a site-ului creat în WordPress

Un site creat în WordPress, de fapt, este creat în baza a 3 componente: WordPress, Tema, Plugin-uri. Conectarea acestor componente nu este așa de simplă, întrucât poate genera conflicte între componente, care, în consecință, vor face experiența utilizatorului de pe site, insuficientă și neplăcută.

Editarea modului în care arată site-ul creat în WordPress

În ziua de azi, Google – autoritatea web de cel mai înalt nivel, cere ca site-ul să fie responsiv, iar utilizatorii doresc o experiența superioară. Drept urmare, ai nevoie să lucrezi încontinuu la design-ul site-ului, lucru care nu este așa de ușor / ieftin atunci când trebuie să lucrezi direct cu codul site-ului, ca în cazul WordPressului. Pentru a obține performanțe UX superioare, recomand să folosești WebWave și WebFlow.

Securitatea site-urilor create în WordPress

Nu mai e o noutate că site-urile create în WordPress necesită o atenție sporită pentru securizare. Acest lucru se datorează în mare parte, faptului că WordPress-ul este o platformă opensource, dar nu implică și standarde care ar reglementa calitatea componentelor create în ecosistem.
Toate acestea, precum încă multe alte motive, fac ca platforma WordPress să fie foarte costisitoare din punct de vedere financiar sau / și timp alocat.

Mai multe detalii despre dezavantajele creării site-urilor în baza platformei WordPress Vezi în acest articol.

Pentru a găsi o alternativă pentru programul WordPress potrivită site-ului tău, vezi ranking-ul nostru de platforme site-builder.
Vei vedea performanța acestor platforme și recenziile detaliate ale acestora.